Jagnječji kotleti s pomako
Sestavine za 4 osebe:
16 jagnječjih kotletov
1 žlica olja
1 vejica rožmarina
sol, poper
1 rezina opečenca
1 pomaranča (sok)
1 majhna rdeča paprika
½ rdečega feferona
200 g majoneze
50 g jogurta
2 stroka česna
50 g orehovih jedrc
Priprava:
1. Kotlete namažemo z oljem, priložimo vejico rožmarina in meso v tej marinadi pustimo v pokriti posodi eno uro.
2. Pomaranči iztisnemo sok, opečenec narežemo na drobne koščke, prelijemo s sokom in pet minut pustimo, da se okusi prepojijo.
3. Papriki odstranimo semena, jo olupimo (z lupilnikom za zelenjavo) in narežemo na koščke. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo.
4. Koščke paprike in feferona stresemo k opečencu in ukašimo.
5. Majonezo zmešamo z jogurtom, solimo, popramo. Dodamo pretlačena stroka česna. Dobro premešamo, potem pa še enkrat ukašimo s papriko, feferonom in opečencem.
6. Orehe sesekljamo in vmešamo v pomako.
7. Jagnječje kotlete na hitro spečemo v ponvi ali na žaru, solimo in popramo in postrežemo s pomako.