Kolački s kavno kremo
50 min
296 kcal
Sestavine za 12 kolačkov:
220 g moke
2 žlički vinskega kamna
75 g rjavega sladkorja
½ žličke vaniljinega sladkorja
150 g temne čokolade (80 % kakava)
180 ml sojinega mleka
1 ščepec drobno mlete morske soli
75 ml sončničnega olja
2 žlici kakava
2 žlici javorjevega sirupa
Za kremo:
2 žlici moke
100 ml sojinega mleka
50 ml črne kave
50 g sladkorja v prahu
80 g margarine
Priprava:
1. Za kolačke sesekljamo čokolado. Polovico prihranimo, polovico pa stopimo nad parno kopeljo.
2. V skledi zmešamo moko, sladkor, kakav, vaniljin sladkor, sol, vinski kamen.
3. K stopljeni čokoladi prilijemo 180 ml sojinega mleka, javorjev sirup, sončnično olje, dobro premešamo. Dodamo preostale sestavine (iz druge točke) in na koščke nasekljano čokolado. Dobro zmešamo.
4. Testo vlijemo v naoljen pekač za mafine in pečemo 25 minut na 175 stopinjah.
5. Za kremo zmešamo dve žlici moke, 100 ml sojinega mleka in kavo. Segrevamo do vretja in ves čas mešamo. Odstavimo in pokrijemo s folijo.
6. Margarino zmešamo s sladkorjem v prahu, da dobimo kremasto zmes.
7. Kavno in masleno zmes združimo, premešamo in nabrizgamo na ohlajene kolačke.
Majin nasvet
Domače sladkosti hranimo v aluminijastih škatlah s pokrovom, na hladnem mestu, a ne v hladilniku.