Zanimivosti

Na žlico: krepka enolončnica

M. S., Maja
22. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Občutek, ko doma zadiši po dobri hrani, nam pa se v ustih začno nabirati sline, je še vedno neprecenljiv. Vredno si ga je pričarati čim večkrat! Kaj torej kuhate danes?

Revija Maja

Krepka enolončnica

Sestavine za 4 osebe:
250 g krompirja
250 g korenja
250 g zelene (gomolj)
4 čebule
250 g zelja ali ohrovta
1 por
200 g govejega mesa
200 g svinjine
1 l zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
2 žlici olja
sol, poper
3 noževe konice posušenega majarona ali 4 žličke sveže nasekljanega
1/2 šopka peteršilja

Priprava:

1. Krompir, čebulo in zeleno olupimo, korenje ostrgamo. Vse narežemo na 2 cm velike koščke. Zelje narežemo na trakove in por na obročke.

2. Meso splaknemo z mrzlo vodo in ga narežemo na koščke. V loncu na olju popražimo čebulo, in ko zarumeni, dodamo še koščke mesa.

3. Nekaj minut pražimo, nato dodamo zelenjavo in pražimo naprej, solimo, popramo, potresemo z majaronom in zalijemo z litrom zelenjavne juhe.

4. Lonec pokrijemo s pokrovko in enolončnico zavremo, potem znižamo ogenj in kuhljamo še eno uro. Vmes ne mešamo!

5. Peteršilj sesekljamo. Kuhano enolončnico odmerimo v krožnike in potresemo s peteršiljem.
Majin nasvet

Enolončnico lahko pripravimo tudi v pečici, in sicer tako, da jo poldrugo uro v pokritem loncu kuhamo na 175 stopinjah (na drugi rešetki).

Preberite tudi: Okusne in lahke jedi iz ajde. Kliknite TUKAJ!