Krepka enolončnica
Sestavine za 4 osebe:
250 g krompirja
250 g korenja
250 g zelene (gomolj)
4 čebule
250 g zelja ali ohrovta
1 por
200 g govejega mesa
200 g svinjine
1 l zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
2 žlici olja
sol, poper
3 noževe konice posušenega majarona ali 4 žličke sveže nasekljanega
1/2 šopka peteršilja
Priprava:
1. Krompir, čebulo in zeleno olupimo, korenje ostrgamo. Vse narežemo na 2 cm velike koščke. Zelje narežemo na trakove in por na obročke.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Meso splaknemo z mrzlo vodo in ga narežemo na koščke. V loncu na olju popražimo čebulo, in ko zarumeni, dodamo še koščke mesa.
3. Nekaj minut pražimo, nato dodamo zelenjavo in pražimo naprej, solimo, popramo, potresemo z majaronom in zalijemo z litrom zelenjavne juhe.
4. Lonec pokrijemo s pokrovko in enolončnico zavremo, potem znižamo ogenj in kuhljamo še eno uro. Vmes ne mešamo!
5. Peteršilj sesekljamo. Kuhano enolončnico odmerimo v krožnike in potresemo s peteršiljem.
Majin nasvet
Enolončnico lahko pripravimo tudi v pečici, in sicer tako, da jo poldrugo uro v pokritem loncu kuhamo na 175 stopinjah (na drugi rešetki).