Zanimivosti

Iz ostankov: zvitki s piščancem in paradižnikovo salso

M. S., Maja
11. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Ne veste, kaj bi naredili z ostanki pečenega piščančjega mesa? Predlagamo vam, da pripravite slastne zvitke s piščancem in paradižnikovo salso po našem receptu.

Revija Maja

Zvitki s piščancem in paradižnikovo salso

Sestavine za 4 osebe:
1 majhna rdeča čebula
2 vejici peteršilja
2 paradižnika
1 ščepec kajenskega popra
½ žličke limoninega soka
nekaj medu
2 tortilji
20 g masla
4 listi ledenke
40 g pečenega piščanca

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Paradižnik narežemo na koščke.

2. Za salso zmešamo koščke paradižnika s čebulo, peteršiljem, kajenskim poprom in limoninim sokom. Po želji dodamo malce medu.

3. Tortilje namažemo z maslom in obložimo z listi solate. Nanjo naložimo salso in koščke mesa.

4. Tortilje zvijemo v zvitke in jih ponudimo v visokih kozarcih.

Preberite tudi: Hrustljavi spomladanski zvitki. Kliknite TUKAJ!