Zanimivosti

Po številnih kanapejih in sendvičih je čas za enolončnico!

M. O. Ž.
2. 1. 2018, 16.01
Deli članek:

Po obilici zaužitih kanapejev, sendvičev in sladkih grižljajev na decembrskih zabavah zdaj prav hrepenimo po »navadni« domači hrani. Kajne?

Revija Maja

Izdatna enolončnica 

Sestavine za 4 osebe:
400 g krompirja
½ gomolja zelene
2 peteršiljeva korena
2 korenčka
1 šopek mlade čebule
100 g ješprenjčka
100 g dimljene slanine
600 g svinjine
3 žlice olja
1 l mesne juhe
3 lovorovi listi
sol, poper
sesekljan peteršilj

Priprava:

1. Krompir, zeleno, peteršiljeva korena in korenje olupimo oziroma ostrgamo in sesekljamo na koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Ješprenjček splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Meso splaknemo z vodo in osušimo. Slanino narežemo na koščke.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo slanino. Vzamemo iz lonca in v istem loncu popražimo meso. Dodamo krompir, korenje, peteršiljev koren, zeleno in mlado čebulo, nekaj časa dušimo, potem pa zalijemo z mesno juho.

3. Zavremo, dodamo ješprenjček in lovor in kuhamo še 45 minut. Meso narežemo na koščke in ga skupaj s slanino vrnemo v lonec. Pregrejemo, solimo, popramo in enolončnico potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Preberite tudi: Lečna enolončnica s feto. Kliknite TUKAJ!