Krompirjeva juha s kislim zeljem
Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
600 g krompirja
100 g dimljenega lososa
2 žlici olja
750 ml zelenjavne juhe
200 g sladke smetane
sol, poper
kumina
½ šopka peteršilja
400 g kislega zelja
Priprava:
1. Čebuli olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo, narežemo na kocke. Lososa narežemo na trakove.
2. Na žlici olja popražimo eno čebulo, dodamo krompir, zalijemo z juho in smetano. Solimo, popramo, potresemo z mleto kumino. Kuhamo 15 minut, potem ukašimo s paličnim mešalnikom.
3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo, osmukamo in sesekljamo. Na žlici olja popražimo še drugo čebulo, dodamo kislo zelje, še malo podušimo in vmešamo peteršilj.
4. Juho natočimo v krožnike in v vsakega damo še nekaj trakov dimljenega lososa.