Zanimivosti

Na žlico: Krompirjeva juha s kislim zeljem

M. O. Ž.
1. 1. 2018, 16.01
Deli članek:

December je bil poln zabav ob koncih tedna, na katerih navadno ni manjkalo dobre hrane. Tako po obilici zaužitih kanapejev, sendvičev in sladkih grižljajev prav hrepenimo po »navadni« domači hrani. Kaj torej kuhati?

Revija Maja

Krompirjeva juha s kislim zeljem

Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
600 g krompirja
100 g dimljenega lososa
2 žlici olja
750 ml zelenjavne juhe
200 g sladke smetane
sol, poper
kumina
½ šopka peteršilja
400 g kislega zelja

Priprava:

1. Čebuli olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo, narežemo na kocke. Lososa narežemo na trakove.

2. Na žlici olja popražimo eno čebulo, dodamo krompir, zalijemo z juho in smetano. Solimo, popramo, potresemo z mleto kumino. Kuhamo 15 minut, potem ukašimo s paličnim mešalnikom.

3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo, osmukamo in sesekljamo. Na žlici olja popražimo še drugo čebulo, dodamo kislo zelje, še malo podušimo in vmešamo peteršilj.

4. Juho natočimo v krožnike in v vsakega damo še nekaj trakov dimljenega lososa.

Preberite tudi: Mesna enolončnica s suhim sadjem. Kliknite TUKAJ!