Ker bomo piščančje krače pekli v pečici, se bo meso tudi ob kosti dobro prepeklo. Da bo jed res okusna, uporabimo ekstra deviško olivno olje.
Sestavine (za 4 osebe):
- 8 velikih piščančjih krač,
- 1 žlička soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- ½ žličke zmlete kumine,
- 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja,
- 2 žlici gorčice,
- 3 strti stroki česna,
- 1 na četrtine razrezana rdeča čebula,
- 1 vejica rožmarina,
- 100 ml suhega belega vina,
- 200 ml kokošje juhe,
- 150 g odcejenih vloženih zelenih oliv.
Priprava:
- Piščančje krače natremo s soljo, poprom in kumino. Posebej zmešamo 2 žlici olivnega olja, gorčico in strti česen. Z mešanico premažemo krače in jih za 1 uro postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 180 °C in pekača namastimo s preostalim oljem. Vanj naložimo krače, dodamo čebulo in rožmarin, zalijemo z vinom in polovico juhe ter pečemo 25 minut.
- Nato piščančje krače obrnemo, prilijemo preostalo juho, dodamo olive in pečemo še 15 minut.