Zanimivosti

Piščančje krače z olivami

Zvonka Labernik, Ženska
20. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Pečenemu piščancu dajo olive in rožmarin poseben, mediteranski priokus.

Ker bomo piščančje krače pekli v pečici, se bo meso tudi ob kosti dobro prepeklo. Da bo jed res okusna, uporabimo ekstra deviško olivno olje.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 velikih piščančjih krač,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke zmlete kumine,
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja,
  • 2 žlici gorčice,
  • 3 strti stroki česna,
  • 1 na četrtine razrezana rdeča čebula,
  • 1 vejica rožmarina,
  • 100 ml suhega belega vina,
  • 200 ml kokošje juhe,
  • 150 g odcejenih vloženih zelenih oliv.

Priprava:

  1. Piščančje krače natremo s soljo, poprom in kumino. Posebej zmešamo 2 žlici olivnega olja, gorčico in strti česen. Z mešanico premažemo krače in jih za 1 uro postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in pekača namastimo s preostalim oljem. Vanj naložimo krače, dodamo čebulo in rožmarin, zalijemo z vinom in polovico juhe ter pečemo 25 minut.
  3. Nato piščančje krače obrnemo, prilijemo preostalo juho, dodamo olive in pečemo še 15 minut.