Zanimivosti

Nadevana jajca z grahom in pehtranom

Zvonka Labernik, Ženska
19. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Nadevana jajca so hitro pripravljen in prikupen prigrizek, s katerim boste razveselili svoje domače ali goste.

Za pripravo jedi uporabimo čim večja jajca in jih pred kuho segrejmo na sobno temperaturo, da pozneje med kuho ne bodo popokala.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Sestavine (za 4 osebe):

  • 6 velikih, v trdo skuhanih jajc,
  • 100 g kuhanega graha,
  • 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana,
  • 2 žlici majoneze,
  • 1 žlica gorčice,
  • ½ žličke morske soli,
  • ¼ žličke sveže zmletega črnega popra,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 3 tanke rezine prekajene slanine.

Priprava:

  1. Jajca olupimo in jih prečno prerežemo. Izluščimo rumenjake in jih skupaj z grahom, pehtranom, majonezo, gorčico, soljo in poprom obdelamo v pire. Rezine slanine razrežemo na četrtine. V ponvi razpustimo maslo in na njem hrustljavo ocvremo slanino. Poberemo jo iz ponve in popivnamo odvečno maščobo.
  2. Jajčne polovice nadevamo s pripravljenim nadevom in vsako obložimo s koščkom popečene slanine.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025