Za pripravo jedi uporabimo čim večja jajca in jih pred kuho segrejmo na sobno temperaturo, da pozneje med kuho ne bodo popokala.
Sestavine (za 4 osebe):
- 6 velikih, v trdo skuhanih jajc,
- 100 g kuhanega graha,
- 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana,
- 2 žlici majoneze,
- 1 žlica gorčice,
- ½ žličke morske soli,
- ¼ žličke sveže zmletega črnega popra,
- 1 žlica surovega masla,
- 3 tanke rezine prekajene slanine.
Priprava:
- Jajca olupimo in jih prečno prerežemo. Izluščimo rumenjake in jih skupaj z grahom, pehtranom, majonezo, gorčico, soljo in poprom obdelamo v pire. Rezine slanine razrežemo na četrtine. V ponvi razpustimo maslo in na njem hrustljavo ocvremo slanino. Poberemo jo iz ponve in popivnamo odvečno maščobo.
- Jajčne polovice nadevamo s pripravljenim nadevom in vsako obložimo s koščkom popečene slanine.