Zanimivosti

Nadevana jajca z grahom in pehtranom

Zvonka Labernik, Ženska
19. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Nadevana jajca so hitro pripravljen in prikupen prigrizek, s katerim boste razveselili svoje domače ali goste.

Za pripravo jedi uporabimo čim večja jajca in jih pred kuho segrejmo na sobno temperaturo, da pozneje med kuho ne bodo popokala.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 6 velikih, v trdo skuhanih jajc,
  • 100 g kuhanega graha,
  • 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana,
  • 2 žlici majoneze,
  • 1 žlica gorčice,
  • ½ žličke morske soli,
  • ¼ žličke sveže zmletega črnega popra,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 3 tanke rezine prekajene slanine.

Priprava:

  1. Jajca olupimo in jih prečno prerežemo. Izluščimo rumenjake in jih skupaj z grahom, pehtranom, majonezo, gorčico, soljo in poprom obdelamo v pire. Rezine slanine razrežemo na četrtine. V ponvi razpustimo maslo in na njem hrustljavo ocvremo slanino. Poberemo jo iz ponve in popivnamo odvečno maščobo.
  2. Jajčne polovice nadevamo s pripravljenim nadevom in vsako obložimo s koščkom popečene slanine.