Čokolada in jagod so odlična kombinacija, ki bo navdušila tudi izbirčne jedce.
Sestavine za testo (za približno 8 palačink):
- 200 g bele pšenične moke,
- 3 žlice kakava v prahu,
- 1 žlička pecilnega praška,
- 2 žlici sladkorja,
- 1 žlička vaniljevega sladkorja,
- 3 jajca,
- 600 ml mleka,
- ¼ žličke soli,
- 2 žlici kokosovega olja,
za nadev:
- 800 g jagod,
- 250 ml sladke smetane,
- 3 žlice sladkorja,
- nekaj natrganih listkov melise,
- nekaj jagod za okras.
Priprava: Iz moke, kakava, pecilnega praška, sladkorja, vaniljevega sladkorja, jajc, mleka in soli umešamo gosto, tekoče testo. Za 1 uro ga postavimo v hladilnik. V ponvi, ki smo jo namastili s kokosovim oljem, spečemo palačinke. Četrtino jagod zmeljemo v kašo in jo pretlačimo skozi gosto cedilo. Preostale jagode narežemo na manjše koščke, posujemo z dvema žlicama sladkorja, dodamo meliso in postavimo na stran. Posebej stepemo sladko smetano ter postopno vmešamo preostali sladkor in jagodni pire. Zmes nadevamo na palačinke, čez naložimo narezane jagode in jih dvakrat prepognemo. Okrasimo jih z nekaj rezinami jagod in ponudimo