Zanimivosti

Lazanja z bučkami in rdečo lečo

Maja Poljšak, Maja
10. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Primerno za nedeljsko kosilo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 listov testa za lazanjo
  • 1 zelena bučka (200 g)
  • 1 čebula
  • 200 g korenja
  • 500 g nasekljanega paradižnika (iz pločevinke)
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • sol in poper
  • 1 ščep origana
  • 125 g rdeče leče
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička majarona
  • 200 ml bešamelne omake (gotov izdelek)
  • 125 g kisle smetane
  • 70 g naribanega sira

Priprava:

  1. Čebulo in korenje olupimo ter sesekljamo in ju na dveh žlicah olja popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan paradižnik, paradižnikov koncentrat in rdečo lečo, solimo in popramo, dodamo še origano, prilijemo 250 ml vroče vode ter kuhamo 8 minut.
  2. Bučko očistimo in po dolžini narežemo na tanke rezine. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V primerno velik pekač nalijemo polovico bešamelne omake in nanjo položimo 4 liste testa.
  3. Testo prekrijemo s polovico rezin bučke ter s polovico omake iz leče in paradižnika. Na to zložimo preostale 4 liste testa, bešamelno omako, rezine bučke ter omako iz leče in paradižnika. Nazadnje vse prelijemo s kislo smetano, ki smo jo zmešali z naribanim sirom, in pečemo 35 minut.