Zanimivosti

Ta teden kuhamo s … pevcem Damianom Roijem

Lara Paukovič, Zvezde
10. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

Pevec je sladkosneden že od mladih nog.

»Ko sem bil še otrok, sva z mamo hodila po nakupih v Italijo. Ker pa je to trajalo skoraj ves dan, sva se po kosilu odpravila tudi na slastne italijanske sladice, ki jih takrat v Sloveniji še nismo poznali. Moji najljubši sta bili profiteroli in tiramisu,« se spominja. Ljubezen se je ohranila do današnjih dni, zato se je odločil z bralci Zvezd deliti skrivnost, kako pripraviti najboljši tiramisu. Recept je mamin, ona pa ga je dobila od italijanske družine, kjer se je prenašal iz roda v rod, zato je še toliko bolj dragocen. »Zagotavljam vam, da takšnega še ne poznate. Po moji sladici si tudi družina in prijatelji oblizujejo prste in se najavljajo na ponovni obisk,« v smehu dodaja.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 gramov sladkorja
  • 300 gramov mascarponeja
  • 4 jajca
  • 1 skodelica kave
  • 1 paket (baby) piškotov Savoiardi
  • jajčna marsala (desertno vino)
  • čokolada v prahu (za posip)

Priprava:

Jajca razdelite na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodajte mascarpone in sladkor ter vse skupaj penasto umešajte. Posebej stepite beljake in jih dodajte rumenjakom. Medtem skuhajte kavo in vanjo namočite piškote. V pekač, ki je lahko okrogel ali pravokoten, najprej položite prvo plast piškotov, ki jih za okus pokapajte z marsalo. Potem nanesite drugo plast mase, ki jo porazdelite po piškotih, in ponovno naložite piškote. To spet ponovite, tako da bodo plasti približno tri. Po vrhu posipajte čokolado v prahu in dajte sladico za tri ure v hladilnik.