»Ko sem bil še otrok, sva z mamo hodila po nakupih v Italijo. Ker pa je to trajalo skoraj ves dan, sva se po kosilu odpravila tudi na slastne italijanske sladice, ki jih takrat v Sloveniji še nismo poznali. Moji najljubši sta bili profiteroli in tiramisu,« se spominja. Ljubezen se je ohranila do današnjih dni, zato se je odločil z bralci Zvezd deliti skrivnost, kako pripraviti najboljši tiramisu. Recept je mamin, ona pa ga je dobila od italijanske družine, kjer se je prenašal iz roda v rod, zato je še toliko bolj dragocen. »Zagotavljam vam, da takšnega še ne poznate. Po moji sladici si tudi družina in prijatelji oblizujejo prste in se najavljajo na ponovni obisk,« v smehu dodaja.
Sestavine (za 4 osebe):
- 100 gramov sladkorja
- 300 gramov mascarponeja
- 4 jajca
- 1 skodelica kave
- 1 paket (baby) piškotov Savoiardi
- jajčna marsala (desertno vino)
- čokolada v prahu (za posip)
Priprava:
Jajca razdelite na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodajte mascarpone in sladkor ter vse skupaj penasto umešajte. Posebej stepite beljake in jih dodajte rumenjakom. Medtem skuhajte kavo in vanjo namočite piškote. V pekač, ki je lahko okrogel ali pravokoten, najprej položite prvo plast piškotov, ki jih za okus pokapajte z marsalo. Potem nanesite drugo plast mase, ki jo porazdelite po piškotih, in ponovno naložite piškote. To spet ponovite, tako da bodo plasti približno tri. Po vrhu posipajte čokolado v prahu in dajte sladico za tri ure v hladilnik.