Zanimivosti

Kruhova nabodala s pršutom

J.G., Maja
27. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Zanimiva jed na palčki, spečena na žaru.

Sestavine za 8 nabodal:

  • 300 g skute
  • ½ žličke soli
  • 60 ml mleka
  • 120 ml olja
  • 2 jajci
  • 600 g moke
  • 1 zavoj pecilnega praška
  • 10 lističev rukole
  • 2 rezini pršuta
  • 2 v olju vložena posušena paradižnika
  • 40 g naribanega parmezana
  • poper

Priprava:

  1. Skuto, sol, mleko, olje, jajci, moko in pecilni prašek zgnetemo v testo.
  2. Za nadev narežemo rukolo, pršut in paradižnika, zmešamo s parmezanom in popramo.
  3. Testo razdelimo na osem delov in jih na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik (15 x 30 cm). Nanje razdelimo nadev, ki naj ne sega do robov. Zvijemo v zvitek in ga napičimo na nabodalo. Konce stisnemo, da se kruh ne bo snel.
  4. Kruhova nabodala pečemo 15 minut na žaru.