Zanimivosti

Musaka iz testenin in jajčevcev

Maja Poljšak, Maja
8. 8. 2017, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prednost v pečici pripravljenih jedi je, da jih lahko pripravimo vnaprej in jih kasneje tudi pogrejemo, če seveda kaj ostane.

Maja Poljšak, Maja

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g kratkih testenin
  • 2 podolgovata jajčevca
  • 250 g mletega mesa (mešanega ali govejega)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 150 ml olja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • sol in poper
  • 30 g masla
  • 4 zvrhane žlice moke
  • 300 ml mleka
  • 150 g naribane mocarele

Priprava:

  1. Testenine skuhamo v slani vodi, kuhane odcedimo, stresemo v skledo in zmešamo z žličko olja, da se ne sprimejo. Jajčevca po dolžini narežemo na 3 mm debele rezine, jih pomokamo, v ponvi na majhni količini olja zlato ocvremo in odcedimo na papirnatih brisačah.
  2. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. V posodi na dveh žlicah olja popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo meso in česen, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo paradižnikov koncentrat, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
  3. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Preostalo maslo v kozici stopimo, primešamo moko in mešamo, da se moka stopi. Nato prilijemo mleko ter na blagem ognju neprestano mešamo toliko časa, da se bešamelna omaka začne gostiti. Solimo, popramo in odstavimo. Približno polovico bešamelne omake in mesno omako zmešamo s testeninami.
  4. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na dno pekača stresemo približno tretjino testenin, prekrijemo z rezinami jajčevcev in potresemo z nekaj mocarele, postopek ponovimo, vrhnja plast naj bodo testenine. Te nazadnje prelijemo s preostankom bešamelne omake in potresemo s preostalo mocarelo, pekač damo v ogreto pečico in pečemo 35 minut.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja