V ta namen si doma pripravimo okusne piščančje zvitke z veliko hrustljave zelenjave, jih lično zapakiramo v škatlo in v času malice s prijateljico použijemo v hladni senci.

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine za 4 osebe:
- 3 žlice olja
- 200 g piščančjega fileja
- 1 majhna kumara
- 1 rdeča paprika
- 4 paradižniki
- 2 mladi čebuli
- 2 avokada
- 2 žlici limetinega soka
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 pesti kalčkov
- 4 listi ledenke
- 8 metinih listov
- 8 listov bazilike
- 4 tortilje
- morska sol, poper
Priprava:
- Meso spečemo na olju. Kumaro olupimo in po dolgem razpolovimo. Semena odstranimo, polovički pa z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine. Papriko narežemo na trakove, paradižnik in čebuli pa na rezine.
- Avokadoma odstranimo koščico in meso narežemo na koščke. Pokapljamo ga z limetinim sokom, balzamičnim kisom in oljem in dobro ukašimo. Solimo, popramo.
- Kalčke odcedimo, liste ledenke umijemo in osušimo. Tortilje razgrnemo, namažemo z avokadovo kremo, na vsako naložimo list solate in zelišča, rezine zelenjave in na trakove narezano meso.
- Tortilje zvijemo v tesne zvitke in jih prerežemo na pol ter shranimo v škatlo.