Zanimivosti

Za piknik v službi

M. O. Ž., Maja
8. 8. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Piknik imamo lahko vsak dan, tudi v službi!

V ta namen si doma pripravimo okusne piščančje zvitke z veliko hrustljave zelenjave, jih lično zapakiramo v škatlo in v času malice s prijateljico použijemo v hladni senci.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine za 4 osebe:

  • 3 žlice olja
  • 200 g piščančjega fileja
  • 1 majhna kumara
  • 1 rdeča paprika
  • 4 paradižniki
  • 2 mladi čebuli
  • 2 avokada
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 2 pesti kalčkov
  • 4 listi ledenke
  • 8 metinih listov
  • 8 listov bazilike
  • 4 tortilje
  • morska sol, poper

Priprava:

  1. Meso spečemo na olju. Kumaro olupimo in po dolgem razpolovimo. Semena odstranimo, polovički pa z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine. Papriko narežemo na trakove, paradižnik in čebuli pa na rezine.
  2. Avokadoma odstranimo koščico in meso narežemo na koščke. Pokapljamo ga z limetinim sokom, balzamičnim kisom in oljem in dobro ukašimo. Solimo, popramo.
  3. Kalčke odcedimo, liste ledenke umijemo in osušimo. Tortilje razgrnemo, namažemo z avokadovo kremo, na vsako naložimo list solate in zelišča, rezine zelenjave in na trakove narezano meso.
  4. Tortilje zvijemo v tesne zvitke in jih prerežemo na pol ter shranimo v škatlo.