Sestavine za 4 osebe:
- 300 g krompirja
- 200 g gomoljne zelene
- 4 mlade čebulice
- 900 ml čiste zelenjavne juhe
- 1 šopek redkvic
- 20 g soljenih mandljev
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g nastrganega parmezana
- 1 žlica limetinega soka
- sol in poper
- 40 g svežih dišavnih zelišč (peteršilja, drobnjaka, bazilike)
- 3 žlice kremnega sira maskarpone
- 2 žlici gorčice
Priprava:
- Krompir in zeleno olupimo ter narežemo na kockice. Čebulice očistimo in narežemo na obročke. V posodo nalijemo juho, dodamo kockice krompirja in zelene ter čebulico, zavremo in pokrito kuhamo 15 minut.
- Redkvice očistimo in jih z mandlji, sezamovim oljem in parmezanom zmiksamo v pire, nato začinimo z limetinim sokom, soljo in poprom.
- Dišavna zelišča umijemo, lističe osmukamo, dodamo juhi in jo s paličnim mešalnikom ukašimo. Primešamo maskarpone in gorčico ter po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje juho razdelimo v skledice in zraven ponudimo pesto iz redkvic.