Zanimivosti

Juha z zelišči, gorčico in redkvicami

Maja Poljšak, Maja
5. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V vročih počitniških dneh nam prijajo bolj lahke in na hitro pripravljene jedi.

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g krompirja
  • 200 g gomoljne zelene
  • 4 mlade čebulice
  • 900 ml čiste zelenjavne juhe
  • 1 šopek redkvic
  • 20 g soljenih mandljev
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 30 g nastrganega parmezana
  • 1 žlica limetinega soka
  • sol in poper
  • 40 g svežih dišavnih zelišč (peteršilja, drobnjaka, bazilike)
  • 3 žlice kremnega sira maskarpone
  • 2 žlici gorčice

Priprava:

  1. Krompir in zeleno olupimo ter narežemo na kockice. Čebulice očistimo in narežemo na obročke. V posodo nalijemo juho, dodamo kockice krompirja in zelene ter čebulico, zavremo in pokrito kuhamo 15 minut.
  2. Redkvice očistimo in jih z mandlji, sezamovim oljem in parmezanom zmiksamo v pire, nato začinimo z limetinim sokom, soljo in poprom.
  3. Dišavna zelišča umijemo, lističe osmukamo, dodamo juhi in jo s paličnim mešalnikom ukašimo. Primešamo maskarpone in gorčico ter po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje juho razdelimo v skledice in zraven ponudimo pesto iz redkvic.