Zanimivosti

Svinjski medaljoni z limoninim pirejem

Maja Poljšak, Maja
4. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Izdatna jed, ki pa prija tudi poleti!

Sestavine za 4 osebe:

  • 6 svinjskih medaljonov
  • 1 kavna žlička morske soli
  • sveže mleti poper
  • 2 žlici olja
  • 1/2 kocke omake za pečenko
  • 50 g kisle smetane
  • 2 žlici škroba za omake
  • 1 ali 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 1 bio limona
  • 3 vejice svežega timijana
  • 750 g krompirja za kuhanje
  • 150 ml mleka
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava:

  1. Meso solimo in popramo. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo. Limono z vročo vodo umijemo in naribamo lupinico. V ponvi na vročem olju medaljone popečemo po obeh straneh, nato jih preložimo na krožnik.
  2. V ponev nalijemo kozarec vroče vode, dodamo nadrobljeno kocko omake za pečenko, primešamo smetano in škrob, ki smo ga zmešali z nekaj žlicami hladne vode. Mešamo in kuhamo minuto, po okusu dosolimo, popramo in začinimo z balzamičnim kisom. Medaljone vrnemo v ponev z omako.
  3. V posodi segrejemo mleko, dodamo odcejen kuhan krompir in ga pretlačimo, dodamo še limonino lupinico in osmukane lističe timijana, po okusu dosolimo in postrežemo z medaljoni in omako.