Zanimivosti

Svinjski medaljoni z limoninim pirejem

Maja Poljšak, Maja
4. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Izdatna jed, ki pa prija tudi poleti!

Sestavine za 4 osebe:

  • 6 svinjskih medaljonov
  • 1 kavna žlička morske soli
  • sveže mleti poper
  • 2 žlici olja
  • 1/2 kocke omake za pečenko
  • 50 g kisle smetane
  • 2 žlici škroba za omake
  • 1 ali 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 1 bio limona
  • 3 vejice svežega timijana
  • 750 g krompirja za kuhanje
  • 150 ml mleka
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Meso solimo in popramo. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo. Limono z vročo vodo umijemo in naribamo lupinico. V ponvi na vročem olju medaljone popečemo po obeh straneh, nato jih preložimo na krožnik.
  2. V ponev nalijemo kozarec vroče vode, dodamo nadrobljeno kocko omake za pečenko, primešamo smetano in škrob, ki smo ga zmešali z nekaj žlicami hladne vode. Mešamo in kuhamo minuto, po okusu dosolimo, popramo in začinimo z balzamičnim kisom. Medaljone vrnemo v ponev z omako.
  3. V posodi segrejemo mleko, dodamo odcejen kuhan krompir in ga pretlačimo, dodamo še limonino lupinico in osmukane lističe timijana, po okusu dosolimo in postrežemo z medaljoni in omako.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja