Sestavine za 4 osebe:
- 6 svinjskih medaljonov
- 1 kavna žlička morske soli
- sveže mleti poper
- 2 žlici olja
- 1/2 kocke omake za pečenko
- 50 g kisle smetane
- 2 žlici škroba za omake
- 1 ali 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 1 bio limona
- 3 vejice svežega timijana
- 750 g krompirja za kuhanje
- 150 ml mleka
Priprava:
- Meso solimo in popramo. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo. Limono z vročo vodo umijemo in naribamo lupinico. V ponvi na vročem olju medaljone popečemo po obeh straneh, nato jih preložimo na krožnik.
- V ponev nalijemo kozarec vroče vode, dodamo nadrobljeno kocko omake za pečenko, primešamo smetano in škrob, ki smo ga zmešali z nekaj žlicami hladne vode. Mešamo in kuhamo minuto, po okusu dosolimo, popramo in začinimo z balzamičnim kisom. Medaljone vrnemo v ponev z omako.
- V posodi segrejemo mleko, dodamo odcejen kuhan krompir in ga pretlačimo, dodamo še limonino lupinico in osmukane lističe timijana, po okusu dosolimo in postrežemo z medaljoni in omako.