Sestavine za 4 osebe:
- 4 malo večji paradižniki
- 2 kumari
- 150 g drobnih polžkov ali podobnih testenin
- 1/2 skodelice graha (zamrznjenega)
- 200 g pečenega piščančjega fileja
- 1 pečena rdeča paprika (lahko pasterizirana)
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 4 žlice majoneze
- sol in poper
- 1 žlica drobno zrezanega drobnjaka
Priprava:
- Testenine in grah skupaj skuhamo v slani vodi, da testenine pod zobmi ostanejo še čvrste. Takoj nato vodo odlijemo, testenine in grah splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo.
- Pečeno meso narežemo na kockice in ga dodamo testeninam. Papriko na drobno zrežemo, olive narežemo na koleščke in prav tako dodamo testeninam. Solimo in popramo, primešamo majonezo in drobnjak.
- Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izvotlimo, da dobimo skledice in jih obrnemo, da se odcedijo. Kumari olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko odstranimo semena. Notranjo stran kumar posolimo in jih obrnemo, da se odcedijo. Nazadnje paradižnike in kumare napolnimo z nadevom in postrežemo kot hladno predjed.