Zanimivosti

Surovi paradižniki in kumare

Maja Poljšak, Maja
1. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za hladne predjedi lahko uporabimo surove paradižnike in kumare.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 malo večji paradižniki
  • 2 kumari
  • 150 g drobnih polžkov ali podobnih testenin
  • 1/2 skodelice graha (zamrznjenega)
  • 200 g pečenega piščančjega fileja
  • 1 pečena rdeča paprika (lahko pasterizirana)
  • 10 izkoščičenih črnih oliv
  • 4 žlice majoneze
  • sol in poper
  • 1 žlica drobno zrezanega drobnjaka

Priprava:

  1. Testenine in grah skupaj skuhamo v slani vodi, da testenine pod zobmi ostanejo še čvrste. Takoj nato vodo odlijemo, testenine in grah splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo.
  2. Pečeno meso narežemo na kockice in ga dodamo testeninam. Papriko na drobno zrežemo, olive narežemo na koleščke in prav tako dodamo testeninam. Solimo in popramo, primešamo majonezo in drobnjak.
  3. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izvotlimo, da dobimo skledice in jih obrnemo, da se odcedijo. Kumari olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko odstranimo semena. Notranjo stran kumar posolimo in jih obrnemo, da se odcedijo. Nazadnje paradižnike in kumare napolnimo z nadevom in postrežemo kot hladno predjed.

Estrada