Zanimivosti

Surovi paradižniki in kumare

Maja Poljšak, Maja
1. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za hladne predjedi lahko uporabimo surove paradižnike in kumare.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 malo večji paradižniki
  • 2 kumari
  • 150 g drobnih polžkov ali podobnih testenin
  • 1/2 skodelice graha (zamrznjenega)
  • 200 g pečenega piščančjega fileja
  • 1 pečena rdeča paprika (lahko pasterizirana)
  • 10 izkoščičenih črnih oliv
  • 4 žlice majoneze
  • sol in poper
  • 1 žlica drobno zrezanega drobnjaka
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Testenine in grah skupaj skuhamo v slani vodi, da testenine pod zobmi ostanejo še čvrste. Takoj nato vodo odlijemo, testenine in grah splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo.
  2. Pečeno meso narežemo na kockice in ga dodamo testeninam. Papriko na drobno zrežemo, olive narežemo na koleščke in prav tako dodamo testeninam. Solimo in popramo, primešamo majonezo in drobnjak.
  3. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izvotlimo, da dobimo skledice in jih obrnemo, da se odcedijo. Kumari olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko odstranimo semena. Notranjo stran kumar posolimo in jih obrnemo, da se odcedijo. Nazadnje paradižnike in kumare napolnimo z nadevom in postrežemo kot hladno predjed.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja