Sestavine za 4 osebe:
- 8 majhnih filejev bele ribe
- 8 rezin pršuta
- 1 žlica limoninega soka
- sol in poper
- 3 žlice sesekljanih zelišč (peteršilja, drobnjaka in koprca)
- 1 žlica olja
- 160 g neoluščenega riža
- 1 šalotka
- 1 žlica masla
- 1/2 kozarca belega vina
- 250 ml čiste zelenjavne juhe
- 1 žlička škroba
- 3 žlice kremnega sira maskarpone
Priprava:
- Riž v osoljeni vodi kuhamo 35 minut. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Šalotko na drobno sesekljamo. V kozici na maslu jo popražimo. Ko postekleni in se zmehča, prilijemo vino in na blagem ognju pokrito kuhamo osem minut.
- Ribje fileje pokapljamo z limoninim sokom, solimo in popramo, nato jih položimo na rezine pršuta in na vsakega damo malo sesekljanih zelišč. Fileje s pršutom zvijemo in učvrstimo z zobotrebcem, zložimo v pekač, ga damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.
- Škrob zmešamo z dvema žlicama vode in primešamo šalotki. Nato primešamo še maskarpone in ostanek sesekljanih zelišč, solimo in popramo. Nazadnje riž razdelimo na krožnike, zraven položimo zvitke in jih prelijemo z omako.