Zanimivosti

Ribji zvitki v plaščku iz pršuta

Maja Poljšak, Maja
31. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zakaj ne bi ribe pripravili na malce drugačen način?

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 majhnih filejev bele ribe
  • 8 rezin pršuta
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in poper
  • 3 žlice sesekljanih zelišč (peteršilja, drobnjaka in koprca)
  • 1 žlica olja
  • 160 g neoluščenega riža
  • 1 šalotka
  • 1 žlica masla
  • 1/2 kozarca belega vina
  • 250 ml čiste zelenjavne juhe
  • 1 žlička škroba
  • 3 žlice kremnega sira maskarpone
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Riž v osoljeni vodi kuhamo 35 minut. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Šalotko na drobno sesekljamo. V kozici na maslu jo popražimo. Ko postekleni in se zmehča, prilijemo vino in na blagem ognju pokrito kuhamo osem minut.
  2. Ribje fileje pokapljamo z limoninim sokom, solimo in popramo, nato jih položimo na rezine pršuta in na vsakega damo malo sesekljanih zelišč. Fileje s pršutom zvijemo in učvrstimo z zobotrebcem, zložimo v pekač, ga damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.
  3. Škrob zmešamo z dvema žlicama vode in primešamo šalotki. Nato primešamo še maskarpone in ostanek sesekljanih zelišč, solimo in popramo. Nazadnje riž razdelimo na krožnike, zraven položimo zvitke in jih prelijemo z omako.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja