»Nekaj osnovnih reči me je naučila mama, poskušala pa je tudi babica, a od dobrih receptov iz domače zakladnice nisem odnesla prav veliko. Tisto pravo kuhanje se je pri meni začelo šele v prvem letniku fakultete, ko sem se odselila od doma. Takrat sem bila prisiljena poprijeti za kuhalnico.« Danes kuha veliko in najbolj jo pritegnejo novi recepti, ki jih najde kar na spletu. »Rada preizkušam nove, enostavne in zdrave jedi, z možem Gorazdom pa sva ugotovila tudi, da nama je zanimivo skupaj kuhati za prijatelje.« Ker je njena specialiteta piščančje meso na sto in en način, je za Zvezde izbrala piščančje rezance, gratinirane v pečici.
Sestavine:
- 150 gramov šampinjonov ali lisičk (aktualne gobe)
- čebula
- 250 mililitrov sladke smetane za kuhanje
- omaka za piščanca z gobicami Knorr
- 30 gramov ribanega sira
- 400 gramov piščančjega fileja
Priprava:
Piščančje prsi narežite na dolge trakove in jih položite v posodo za peko. V tem času v vrelo vodo vrzite šampinjone, nato jih vzemite ven in narežite na kose. Čebulo popražite na sončničnem olju, dodajte narezane šampinjone ter vse skupaj podušite za nekaj minut. Nato jih dodajte v posodo, kamor ste pred tem položili meso. Vse skupaj prelijte s sladko smetano za kuhanje z dodano omako (Knorr). Po vrhu potrosite nariban sir in trideset minut pecite na 200 stopinjah Celzija.