Zanimivosti

Kuhamo s … podjetnico in novinarko Mihaelo Margan Kocbek

L.P., Zdezde
1. 8. 2017, 08.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Simpatična Miša Margan Kocbek pravi, da je kot mlajše kuhanje sploh ni zanimalo.

oa

»Nekaj osnovnih reči me je naučila mama, poskušala pa je tudi babica, a od dobrih receptov iz domače zakladnice nisem odnesla prav veliko. Tisto pravo kuhanje se je pri meni začelo šele v prvem letniku fakultete, ko sem se odselila od doma. Takrat sem bila prisiljena poprijeti za kuhalnico.« Danes kuha veliko in najbolj jo pritegnejo novi recepti, ki jih najde kar na spletu. »Rada preizkušam nove, enostavne in zdrave jedi, z možem Gorazdom pa sva ugotovila tudi, da nama je zanimivo skupaj kuhati za prijatelje.« Ker je njena specialiteta piščančje meso na sto in en način, je za Zvezde izbrala piščančje rezance, gratinirane v pečici.

Sestavine:

  • 150 gramov šampinjonov ali lisičk (aktualne gobe)
  • čebula
  • 250 mililitrov sladke smetane za kuhanje
  • omaka za piščanca z gobicami Knorr
  • 30 gramov ribanega sira
  • 400 gramov piščančjega fileja
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

Piščančje prsi narežite na dolge trakove in jih položite v posodo za peko. V tem času v vrelo vodo vrzite šampinjone, nato jih vzemite ven in narežite na kose. Čebulo popražite na sončničnem olju, dodajte narezane šampinjone ter vse skupaj podušite za nekaj minut. Nato jih dodajte v posodo, kamor ste pred tem položili meso. Vse skupaj prelijte s sladko smetano za kuhanje z dodano omako (Knorr). Po vrhu potrosite nariban sir in trideset minut pecite na 200 stopinjah Celzija.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja