Sestavine za 4 osebe:
- 8 manjših zrezkov iz piščančjega fileja
- 4 velike rdeče ali rumene slive
- sol in poper
- 4 rezine poltrdega sira
- 2 jajci
- 160 g drobtin
- 50 g fino nasekljanih orehov
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
- Slive umijemo in prepolovimo. Potopimo jih v vrelo vodo, odcedimo, olupimo in narežemo na kockice. Vsak zrezek malo potolčemo, solimo in popramo, na vsakega položimo polovico rezine sira in nekaj kockic sliv in vse zvijemo v ruladico ter jo učvrstimo z zobotrebcem.
- V skledici stepemo jajci, na krožniku zmešamo drobtine z orehi. Vsako ruladico pomočimo v stepeno jajce in dobro povaljamo v drobtinah z orehi.
- Panirane ruladice zlato popečemo v ponvi na vročem olju, nato jih odcedimo na papirnatih brisačah in takoj še vroče postrežemo s solato.