Zanimivosti

Piščančji fileji s slivami in orehi

Maja Poljšak, Maja
23. 7. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pri hrani nas najprej zapeljeta privlačen videz in vonj, zato pri pripravi jedi ne pozabimo na njihov videz.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 manjših zrezkov iz piščančjega fileja
  • 4 velike rdeče ali rumene slive
  • sol in poper
  • 4 rezine poltrdega sira
  • 2 jajci
  • 160 g drobtin
  • 50 g fino nasekljanih orehov
  • 2 žlici olivnega olja
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Slive umijemo in prepolovimo. Potopimo jih v vrelo vodo, odcedimo, olupimo in narežemo na kockice. Vsak zrezek malo potolčemo, solimo in popramo, na vsakega položimo polovico rezine sira in nekaj kockic sliv in vse zvijemo v ruladico ter jo učvrstimo z zobotrebcem.
  2. V skledici stepemo jajci, na krožniku zmešamo drobtine z orehi. Vsako ruladico pomočimo v stepeno jajce in dobro povaljamo v drobtinah z orehi.
  3. Panirane ruladice zlato popečemo v ponvi na vročem olju, nato jih odcedimo na papirnatih brisačah in takoj še vroče postrežemo s solato.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost