Zanimivosti

Piščančji fileji s slivami in orehi

Maja Poljšak, Maja
23. 7. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pri hrani nas najprej zapeljeta privlačen videz in vonj, zato pri pripravi jedi ne pozabimo na njihov videz.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 manjših zrezkov iz piščančjega fileja
  • 4 velike rdeče ali rumene slive
  • sol in poper
  • 4 rezine poltrdega sira
  • 2 jajci
  • 160 g drobtin
  • 50 g fino nasekljanih orehov
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

  1. Slive umijemo in prepolovimo. Potopimo jih v vrelo vodo, odcedimo, olupimo in narežemo na kockice. Vsak zrezek malo potolčemo, solimo in popramo, na vsakega položimo polovico rezine sira in nekaj kockic sliv in vse zvijemo v ruladico ter jo učvrstimo z zobotrebcem.
  2. V skledici stepemo jajci, na krožniku zmešamo drobtine z orehi. Vsako ruladico pomočimo v stepeno jajce in dobro povaljamo v drobtinah z orehi.
  3. Panirane ruladice zlato popečemo v ponvi na vročem olju, nato jih odcedimo na papirnatih brisačah in takoj še vroče postrežemo s solato.