Sestavine za 6 oseb:
- 600 g sladkega krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- 1 žlička soli
- poper
- 2 koruzna storža
- 2 glavici radiča
- 125 ml pinjenca
- 75 g jogurta (3,5 %)
- 60 g majoneze
- 4 žličke limoninega soka
- 2 žlički dijonske gorčice
- ½ žličke medu
- 1 strok česna
- 2 žlici svežega koprca
- 1 žlica drobnjaka
- 1 glavica ledenke
- 1 majhna rdeča čebula
- 8 rezin slanine
- 4 v trdo kuhana jajca
- 250 g kuhanega piščanca
- 1 avokado
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 115 g sira s plemenito plesnijo
- 300 g bučk
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj. Sladki krompir olupimo in narežemo na koščke, jih razporedimo v pekač in pokapljamo z žlico olja. Potresemo s soljo in poprom. Pečemo 30 minut, vmes večkrat premešamo. Ko je krompir pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.
- V ponvi segrejemo žlico olja. Na njem popečemo koruzo (5-10 minut), potem odstavimo, da se ohladi. Radič po dolgem prerežemo na štiri dele in v ponvi popečemo. S storža z nožem odrežemo koruzo, radič pa na grobo zrežemo.
- Koprc in drobnjak sesekljamo in zmešamo s pinjencem, jogurtom, majonezo, limoninim sokom, gorčico, medom, česnom, soljo, poprom in olivnim oljem.
- Ledenko natrgamo na grižljaje. Čebulo narežemo na rezine ter zmešamo s solato in z dvema žlicama preliva. Slanino, piščanca, avokado in bučke na drobno zrežemo. Paradižnik in jajca razpolovimo.
- Vse druge sestavine zmešamo s sladkim krompirjem, koruzo, radičem in sirom v okusno solato.