Sestavine za 4 osebe:
- 500 g mešanega mletega mesa
- 1 dan stara žemljica
- 1 jajce
- 1 solatna kumara
- 5 šalotk ali mladih čebulic
- 1 skodelica borovnic
- 1 manjši šopek koriandra
- 2 žlici masla
- 4 žlice olivnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 2 žlički gorčice
- 1/2 žličke sladkorja
- sol in poper
Priprava:
- Šalotko ali mlado čebulico na drobno zrežemo in v ponvi na žlici olja popražimo, da postekleni, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi. Lističe koriandra osmukamo in nasekljamo. Žemljico namočimo v mlačni vodi ali v juhi.
- Ožeto žemljico razdrobimo z vilicami, primešamo jajce, približno tretjino šalotke in mleto meso, začinimo z žličko gorčice, s soljo in poprom. Zmes dobro pregnetemo in z mokrimi rokami oblikujemo v 12 kroglic in jih malo sploščimo.
- Ostanek čebule s kisom, žličko gorčice, sladkorjem, ščepom popra in koriandrom zmešamo v marinado. Kumaro olupimo in narežemo ali naribamo na lističe, posolimo, prelijemo z marinado, premešamo in dodamo borovnice.
- V ponvi na stopljenem maslu pečemo mesne kroglice približno 10 minut, nato jih razdelimo na krožnike in postrežemo s solato.