Zanimivosti

Mesne kroglice s kumarično solato z borovnicami

Maja Poljšak, Maja
12. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ta jed je odlična za na piknik!

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 dan stara žemljica
  • 1 jajce
  • 1 solatna kumara
  • 5 šalotk ali mladih čebulic
  • 1 skodelica borovnic
  • 1 manjši šopek koriandra
  • 2 žlici masla
  • 4 žlice olivnega olja
  • 3 žlice belega vinskega kisa
  • 2 žlički gorčice
  • 1/2 žličke sladkorja
  • sol in poper
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Šalotko ali mlado čebulico na drobno zrežemo in v ponvi na žlici olja popražimo, da postekleni, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi. Lističe koriandra osmukamo in nasekljamo. Žemljico namočimo v mlačni vodi ali v juhi.
  2. Ožeto žemljico razdrobimo z vilicami, primešamo jajce, približno tretjino šalotke in mleto meso, začinimo z žličko gorčice, s soljo in poprom. Zmes dobro pregnetemo in z mokrimi rokami oblikujemo v 12 kroglic in jih malo sploščimo.
  3. Ostanek čebule s kisom, žličko gorčice, sladkorjem, ščepom popra in koriandrom zmešamo v marinado. Kumaro olupimo in narežemo ali naribamo na lističe, posolimo, prelijemo z marinado, premešamo in dodamo borovnice.
  4. V ponvi na stopljenem maslu pečemo mesne kroglice približno 10 minut, nato jih razdelimo na krožnike in postrežemo s solato.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost