Zanimivosti

Preprosta paelja s piščancem

Maja Poljšak, Maja
9. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vsem znana španska jed, vendar to pot bolj preprosto!

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g riža za paeljo (najbolje parboiled)
  • 400 g na kocke narezanega piščančjega fileja
  • 400 g na drobno zrezane mešane zelenjave (čebule, stebelne zelene, korenja)
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 1 žlica olivnega olja
  • 600 ml vroče kokošje juhe (lahko iz kocke)
  • 1 ščep žafranovih nitk
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 na krhlje narezana neškropljena limona
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo narezano meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso zlato popeče.
  2. Dodamo riž, premešamo in počakamo, da riž postekleni, nato dodamo paradižnik, vročo juho in žafran. Počakamo, da zavre, in kuhamo približno 15 minut.
  3. Ko se meso zmehča, dodamo grah in kuhamo še nekaj minut, da se riž skuha in tekočina povre. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s peteršiljem in sveže mletim poprom ter okrasimo z rezinami limone.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost