Sestavine za 4 osebe:
- 300 g riža za paeljo (najbolje parboiled)
- 400 g na kocke narezanega piščančjega fileja
- 400 g na drobno zrezane mešane zelenjave (čebule, stebelne zelene, korenja)
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 200 g zamrznjenega graha
- 1 žlica olivnega olja
- 600 ml vroče kokošje juhe (lahko iz kocke)
- 1 ščep žafranovih nitk
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 na krhlje narezana neškropljena limona
Zanimivosti
Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje
Priprava:
- V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo narezano meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso zlato popeče.
- Dodamo riž, premešamo in počakamo, da riž postekleni, nato dodamo paradižnik, vročo juho in žafran. Počakamo, da zavre, in kuhamo približno 15 minut.
- Ko se meso zmehča, dodamo grah in kuhamo še nekaj minut, da se riž skuha in tekočina povre. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s peteršiljem in sveže mletim poprom ter okrasimo z rezinami limone.