Sestavine za 4 osebe:
- 1 kg puranjega fileja v kosu
- 1 žlička nastrgane ingverjeve korenine
- 50 g sezamovih semen
- 1 žlica pomarančne marmelade
- 1/2 neškropljene limone (nastrgana lupinica in sok)
- 500 g korenja
- 1 žlica masla
- 1 žlička medu
- 1/2 skodelice zelenjavne juhe
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol in poper
- 4 žlice sojine omake
Priprava:
- Nastrgan ingver zmešamo s sezamom, marmelado, sojino omako, limonino lupino in limoninim sokom. Puranji file premažemo s to marinado, damo v primerno posodo, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Meso damo v pekač s pokrovom, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Nato pekač odkrijemo, meso večkrat premažemo z marinado, po potrebi prilijemo nekaj žlic vode in pečemo še 30 minut.
- Korenje olupimo in narežemo. V ponvi stopimo maslo, dodamo korenje in med, prilijemo juho in pokrito dušimo 8 minut. Nato odstavimo, po okusu solimo in popramo ter primešamo peteršilj. Pečenko narežemo in jo postrežemo z dušenim korenjem.