Potrebno je le nekaj več truda, pa se bomo odlično posladkali. Puding bo najokusnejši, če bomo izbrali zelo zrele jagode ali če ga bomo pripravili iz gozdnih jagod.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g očiščenih jagod,
- nastrgana lupinica ½ limone,
- 100 ml vode,
- 3 žlice jedilnega škroba,
- 600 ml mleka,
- 80 g sladkorja,
- nekaj jagod za okras,
- 100 ml stepene in oslajene sladke smetane.
Priprava:
- V kozico stresemo jagode, dodamo limonino lupinico in vodo ter kuhamo 5 minut. Nato jagode pretlačimo skozi gosto cedilo, da odstranimo semena. Posebej gladko zmešamo jedilni škrob in 3 žlice mleka. Jagode vrnemo v kozico, dodamo sladkor in preostalo mleko, premešamo ter zavremo.
- Vmešamo jedilni škrob in na šibkem ognju kuhamo 5 minut, da se puding zgosti. Še vroč puding nalijemo v modelčke in jih postavimo na hladno.
- Ohlajeni puding zvrnemo iz modelčkov, okrasimo z jagodami in stepeno smetano ter ponudimo.