Zanimivosti

Jagodni puding

Zvonka Labernik, Ženska
23. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dišeč, doma pripravljen jagodni puding je čisto nekaj drugega kot tisti, ki ga skuhamo iz kupljenega praška.

Potrebno je le nekaj več truda, pa se bomo odlično posladkali. Puding bo najokusnejši, če bomo izbrali zelo zrele jagode ali če ga bomo pripravili iz gozdnih jagod.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Sestavine (za 4 osebe):

  • 500 g očiščenih jagod,
  • nastrgana lupinica ½ limone,
  • 100 ml vode,
  • 3 žlice jedilnega škroba,
  • 600 ml mleka,
  • 80 g sladkorja,
  • nekaj jagod za okras,
  • 100 ml stepene in oslajene sladke smetane.

Priprava:

  1. V kozico stresemo jagode, dodamo limonino lupinico in vodo ter kuhamo 5 minut. Nato jagode pretlačimo skozi gosto cedilo, da odstranimo semena. Posebej gladko zmešamo jedilni škrob in 3 žlice mleka. Jagode vrnemo v kozico, dodamo sladkor in preostalo mleko, premešamo ter zavremo.
  2. Vmešamo jedilni škrob in na šibkem ognju kuhamo 5 minut, da se puding zgosti. Še vroč puding nalijemo v modelčke in jih postavimo na hladno.
  3. Ohlajeni puding zvrnemo iz modelčkov, okrasimo z jagodami in stepeno smetano ter ponudimo.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja