Potrebno je le nekaj več truda, pa se bomo odlično posladkali. Puding bo najokusnejši, če bomo izbrali zelo zrele jagode ali če ga bomo pripravili iz gozdnih jagod.
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g očiščenih jagod,
- nastrgana lupinica ½ limone,
- 100 ml vode,
- 3 žlice jedilnega škroba,
- 600 ml mleka,
- 80 g sladkorja,
- nekaj jagod za okras,
- 100 ml stepene in oslajene sladke smetane.
Priprava:
- V kozico stresemo jagode, dodamo limonino lupinico in vodo ter kuhamo 5 minut. Nato jagode pretlačimo skozi gosto cedilo, da odstranimo semena. Posebej gladko zmešamo jedilni škrob in 3 žlice mleka. Jagode vrnemo v kozico, dodamo sladkor in preostalo mleko, premešamo ter zavremo.
- Vmešamo jedilni škrob in na šibkem ognju kuhamo 5 minut, da se puding zgosti. Še vroč puding nalijemo v modelčke in jih postavimo na hladno.
- Ohlajeni puding zvrnemo iz modelčkov, okrasimo z jagodami in stepeno smetano ter ponudimo.