Lahko jih vzamemo v službo ali na pot in z njimi postrežemo gostom. Še bolje pa je, da nam idej, kako jih sestaviti v okusne grižljaje, nikoli ne zmanjka!
S figami: Odlična poletna popestritev jedilnika! Mladi sir (lahko je tudi kozji) namažemo na opečenec in nanj razporedimo tretjinke svežih fig. Obložimo z blitvo, lešniki ali orehi in potresemo s črnim poprom.
Z artičokami : Vložene srčke artičok odcedimo, narežemo na večje kose in jih položimo na kruhek. Dodamo še koščke pečenega piščanca in potresemo z rukolo.

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Z bučkami : Bučke narežemo na daljše rezine in jih položimo na opečen kruhek. Dodamo še nadrobljen sir feta in narezan svež feferon. Potresemo z nasekljano meto.
S sirom za žar : Rezine sira popečemo in položimo na kruhek. Obložimo s kuhanim bobom in potresemo z žafranom.
Z lososom : Rezine dimljenega lososa položimo na kruhek in dodamo polovico nakockanega avokada. Potresemo z rdečo papriko v prahu, solimo, popramo.