Zanimivosti

USTVARJAMO: Koktajli kot žele bomboni

Revija Zarja
17. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kajpada so primerni le za odrasle, saj vsebujejo alkohol.

Potrebujemo:

  • izdolbene lupine polovic limon in/ali limet,
  • želatino,
  • sadni sok,
  • po želji barvila za živila,
  • alkoholne pijače (beli rum, vodko, tekilo, šampanjec).

Izdelava:

Polovice limon ali limet boste najlažje izdolbli z žlico, žlico za serviranje sladoleda in nožkom. Nato s sadnim sokom, želatino in alkoholno pijačo pripravite različne koktajle, s katerimi napolnite izdolbene lupine. Tu vam ponujamo recept za koktajl mojito, pri katerem uporabite beli rum. Lahko pa se odločite za običajno ali z barvili za živila obarvano limonado, ki ji dodate vodko, tekilo ali šampanjec.

Žele iz mojita: Skodelico vode zmešajte s skodelico sladkorja in na šibkem ognju kuhajte, da se sladkor raztopi. Odstavite z ognja in primešajte želatino (2–3 paketke). Dodajte limetin sok (3/4 skodelice) in dve vejici mete z listi vred. Pustite, da se okusi prepojijo, vendar ne več kot četrt ure. Odstranite vejice mete in prilijte skodelico belega ruma. Vse skupaj premešajte, nalijte v izdolbene polovice limet ter potresite s sesekljanimi listi sveže mete. Postavite v hladilnik za najmanj tri ali štiri ure, še bolje pa čez noč. Tako bo žele lažje rezati, da bodo posamezni kosi ohranili obliko. Vsako polnjeno polovico limete ali limone razrežite na rezine in postrezite.

Estrada