Sestavine za 8 kosov:
- 300 g mlete govedine
- 100 g brokolija
- 1 korenček
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 kolerabica
- 1 žlica olja
- 100 g kisle smetane
- 150 g lahkega jogurta
- 2 jajci za nadev in 1 za testo
- 1 žlica škroba
- 40 g nastrganega parmezana
- 1 ščep popra
- 1 ščep mlete paprike
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 250 g polnozrnate moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlička zeliščne soli
- 125 g masla ali margarine
Priprava:
- Najprej pekač namažemo z maslom in potresemo z moko ter pripravimo testo. Moko pomešamo s pecilnim praškom in zeliščno soljo, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino, 1 jajce in 2 žlici vode ter vse hitro zgnetemo v testo.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, položimo v pekač in odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. Testo večkrat prebodemo z vilicami, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
- Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo na koščke ali rezine. V ponvi na žlici olja prepražimo meso. Ko spremeni barvo in se razdrobi, solimo in popramo, dodamo zelenjavo in pokrito dušimo nekaj minut, da se zelenjava malce zmehča.
- V skledi zmešamo kislo smetano, jogurt, 2 jajci, škrob in parmezan, solimo in popramo ter začinimo z muškatnim oreščkom. Ko se meso in zelenjava malce ohladita, primešamo jajčno zmes, vse stresemo na delno pečeno testo in pečemo še 30 minut.