Sestavine za 4 osebe:
- 400 g špagetov
- 50 g pikantne salame (v kosu)
- 1 strok česna
- 1 šopek mlade čebulice
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g posušenega paradižnika
- 100 g drobnih črnih oliv v olju (s koščicami)
- 1 šopek rukole
- 30 g masla
- 2 žlici olivnega olja
- 4 rezine zeliščnega masla
- 50 g nastrganega parmezana
Priprava:
- Salamo narežemo na debelejše rezine in nato na trakce. Česen olupimo in pretlačimo, čebulice očistimo in narežemo na koleščke. Češnjeve paradižnike prepolovimo, posušen paradižnik na drobno zrežemo. Olive odcedimo. Rukolo operemo in osušimo.
- V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov, ko zavre, jo solimo, dodamo špagete in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo.
- V veliki ponvi segrejemo 30 g masla in 2 žlici olivnega olja ter vanjo stresemo narezano salamo, česen, čebulico in paradižnik, premešamo in popražimo. Nato dodamo še odcejene špagete, olive in rukolo. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s parmezanom in obložimo z zeliščnim maslom ter takoj postrežemo.