Zanimivosti

Špageti s salamo po mediteransko

Maja Poljšak, Maja
11. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na hitro pripravljena jed, ko nimamo ravno veliko časa za kuho.

Arhiv

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g špagetov
  • 50 g pikantne salame (v kosu)
  • 1 strok česna
  • 1 šopek mlade čebulice
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g posušenega paradižnika
  • 100 g drobnih črnih oliv v olju (s koščicami)
  • 1 šopek rukole
  • 30 g masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 rezine zeliščnega masla
  • 50 g nastrganega parmezana

Priprava:

  1. Salamo narežemo na debelejše rezine in nato na trakce. Česen olupimo in pretlačimo, čebulice očistimo in narežemo na koleščke. Češnjeve paradižnike prepolovimo, posušen paradižnik na drobno zrežemo. Olive odcedimo. Rukolo operemo in osušimo.
  2. V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov, ko zavre, jo solimo, dodamo špagete in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo.
  3. V veliki ponvi segrejemo 30 g masla in 2 žlici olivnega olja ter vanjo stresemo narezano salamo, česen, čebulico in paradižnik, premešamo in popražimo. Nato dodamo še odcejene špagete, olive in rukolo. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s parmezanom in obložimo z zeliščnim maslom ter takoj postrežemo.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu