Zanimivosti

Piščanec s krompirjevo solato

Janja Grativa, Maja
4. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Okusen recept s svežimi zelišči.

Sestavine za 4 osebe:

  • 15 g koprca
  • 30 g mete
  • 2 stroka česna
  • 1 bio limona
  • 30 ml olivnega olja
  • sol, poper
  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 500 g mladega krompirja
  • 175 g redkvic
  • 4 kisle kumarice
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 60 ml lahke majoneze
  • 45 ml grškega jogurta
  • rukola
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. Koprc in meto sesekljamo. Polovico zelišč dobro zmešamo s stisnjenim česnom, nastrgano limonino lupino in sokom, oljem, soljo in veliko popra.
  2. V piščančje prsi nekajkrat zarežemo, potem pa jih položimo v skledo z marinado in pregnetemo, da se meso prevleče z marinado. Pokrijemo s prozorno folijo in najmanj za dve uri postavimo v hladilnik.
  3. Medtem preostala zelišča stresemo v srednje veliko skledo. Na grobo sesekljamo redkvice in kumare ter jih dodamo zeliščem skupaj s sesekljano čebulo, majonezo in jogurtom. Postavimo v hladilnik.
  4. Krompir skuhamo v slani vodi, odcedimo in počakamo, da se ohladi. Po potrebi ga narežemo na rezine in zmešamo z zeliščno majonezo. Postavimo v hladilnik.
  5. Piščanca spečemo na žaru ali v ponvi. Postrežemo ga s krompirjevo solato in rukolo.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja