Sestavine za 4 osebe:
- 15 g koprca
- 30 g mete
- 2 stroka česna
- 1 bio limona
- 30 ml olivnega olja
- sol, poper
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 500 g mladega krompirja
- 175 g redkvic
- 4 kisle kumarice
- 1 majhna rdeča čebula
- 60 ml lahke majoneze
- 45 ml grškega jogurta
- rukola
Priprava:
- Koprc in meto sesekljamo. Polovico zelišč dobro zmešamo s stisnjenim česnom, nastrgano limonino lupino in sokom, oljem, soljo in veliko popra.
- V piščančje prsi nekajkrat zarežemo, potem pa jih položimo v skledo z marinado in pregnetemo, da se meso prevleče z marinado. Pokrijemo s prozorno folijo in najmanj za dve uri postavimo v hladilnik.
- Medtem preostala zelišča stresemo v srednje veliko skledo. Na grobo sesekljamo redkvice in kumare ter jih dodamo zeliščem skupaj s sesekljano čebulo, majonezo in jogurtom. Postavimo v hladilnik.
- Krompir skuhamo v slani vodi, odcedimo in počakamo, da se ohladi. Po potrebi ga narežemo na rezine in zmešamo z zeliščno majonezo. Postavimo v hladilnik.
- Piščanca spečemo na žaru ali v ponvi. Postrežemo ga s krompirjevo solato in rukolo.