Sestavine za 4 osebe:
- 250 g moke
- 2 zavitka po 125 g zeliščnega masla
- 250 g puste skute
- 150 g kremnega sirčka
- 250 g puranjega fileja
- 100 g korenja
- 100 g sladkornega graha
- 1 manjši šopek koprca
- 1 strok česna
- 2 kavni žlički soli
- 2 ščepa sveže mletega belega popra
- 2 žlici olja
- 1 žlica masla
- 1 rumenjak
- 2 žlici makovih semen
Priprava:
- Za testo zmešamo moko s kavno žličko soli, dodamo na kockice narezano zeliščno maslo in ga vgnetemo v moko, nato dodamo še pusto skuto in hitro vse zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo za 1 uro v hladilnik.
- Za nadev najprej korenček ostrgamo in na grobo naribamo, sladkorni grah in narežemo na rezinice, meso narežemo na največ 1 cm velike kockice.
- Koprc sesekljamo, česen olupimo in na drobno sesekljamo, posujemo s kavno žličko soli in z nožem stremo v pasto. Koprc in česen stresemo v skledo, dodamo poper in dve žlici olja, dobro zmešamo, nato primešamo še korenje, grah, kockice mesa in kremni sirček.
- Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, razrežemo na 16 ali več kvadratov velikosti 10 x 10 cm in jih ob robovih premažemo s stepenim rumenjakom. Na vsak kvadrat damo žlico nadeva, testo po diagonali prepognemo in robove s konicami vilic dobro zatisnemo, da nadev ne bo uhajal.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Žepke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, jih premažemo z rumenjakom in posujemo z makovimi semeni. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.