Pri shranjevanju se izogibamo naglim temperaturnim spremembam, ker to povzroča površinsko rosenje jajc. V takšnih pogojih se pospeši rast mikroorganizmov na zunanji strani lupine in poveča možnost za njihov vdor v notranjost jajca skozi pore lupine.
Kadar kupimo jajca, ki so bila shranjena v hladilniku, jih do doma odnesemo v izolirni vrečki ali hladilni torbi.
Doma jajca shranjujemo v hladilniku, na temperaturi in do roka uporabe, kot je označeno na označbi.
Kakovost jajc, ki so shranjena pri sobni temperaturi, se v enem dnevu poslabša bolj kot pri jajcih, ki so shranjena sedem dni v hladilniku.
Jajca hranimo v originalni embalaži. V embalaži morajo biti pravilno postavljena, in sicer z ožjim delom navzdol. Hranimo jih ločeno od preostalih živil.
Kakovost in varnost jajc se z vsakim dnem shranjevanja zmanjšuje, zato jih porabimo čim prej in sproti kupujmo sveža.