Zanimivosti

Solata z bulgurjem in piščancem

Maja Poljšak, Maja
22. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ker so dnevi vse toplejši, nam prijajo lažje jedi. Ena takšnih je kuhana solata.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 piščančja fileja
  • 1 skodelica bulgurja
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 por
  • 1 brokoli
  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 1 skodelica kuhanega belega fižola (lahko iz pločevinke)
  • 300 dl čiste kokošje juhe
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička začimbnega posipa za piščanca
  • sol in poper
  • 2 do 3 žlice belega vinskega ali jabolčnega kisa

Priprava:

  1. V primerno veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, vanjo položimo piščančja fileja, potresemo z začimbnim posipom, popramo in pokrito pečemo 25 minut. Med pečenjem fileja obrnemo in prilijemo juho. Pečena fileja pustimo, da se popolnoma ohladita.
  2. Bulgur skuhamo v osoljeni vodi, ko je kuhan, ga odcedimo, stresemo v skledo, primešamo dve žlici olivnega olja in pustimo, da se ohladi. Zeleno olupimo in narežemo na kockice, nato jo v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali žlico kisa, kuhamo 3 minute.
  3. Brokoli razdelimo na cvetke, por narežemo na koleščke in vse skupaj v malce osoljenem kropu kuhamo 2 minuti, nato odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se ohladi. Papriki očistimo in narežemo na trakove in jih v posodi na žlici olja pražimo in mešamo minuto, nato solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 5 minut.
  4. Nazadnje ohlajenemu bulgurju previdno primešamo odcejeno zeleno, brokoli, por in papriko, po okusu dosolimo, popramo in začinimo s kisom ter obložimo z narezanim piščančjim filejem.