Sestavine za 4 osebe:
- 2 piščančja fileja
- 1 skodelica bulgurja
- 1/2 gomolja zelene
- 1 por
- 1 brokoli
- 2 podolgovati rdeči papriki
- 1 skodelica kuhanega belega fižola (lahko iz pločevinke)
- 300 dl čiste kokošje juhe
- 3 žlice olja
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička začimbnega posipa za piščanca
- sol in poper
- 2 do 3 žlice belega vinskega ali jabolčnega kisa
Priprava:
- V primerno veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, vanjo položimo piščančja fileja, potresemo z začimbnim posipom, popramo in pokrito pečemo 25 minut. Med pečenjem fileja obrnemo in prilijemo juho. Pečena fileja pustimo, da se popolnoma ohladita.
- Bulgur skuhamo v osoljeni vodi, ko je kuhan, ga odcedimo, stresemo v skledo, primešamo dve žlici olivnega olja in pustimo, da se ohladi. Zeleno olupimo in narežemo na kockice, nato jo v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali žlico kisa, kuhamo 3 minute.
- Brokoli razdelimo na cvetke, por narežemo na koleščke in vse skupaj v malce osoljenem kropu kuhamo 2 minuti, nato odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se ohladi. Papriki očistimo in narežemo na trakove in jih v posodi na žlici olja pražimo in mešamo minuto, nato solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 5 minut.
- Nazadnje ohlajenemu bulgurju previdno primešamo odcejeno zeleno, brokoli, por in papriko, po okusu dosolimo, popramo in začinimo s kisom ter obložimo z narezanim piščančjim filejem.