Nadevana s skuto in čemažem bo še sočnejša in okusnejša in kot nalašč, da z njo postrežemo ob posebni priložnosti.
Sestavine (za 4 osebe):
- 800 g svinjske ledvene pečenke,
- 1 žlička soli,
- ½ žličke zmletega črnega popra,
- ¼ žličke zmlete rdeče paprike,
- 1 žlica svinjske masti,
- 50 g drobno sesekljane pancete,
- 1 majhna drobno sesekljana šalotka,
- ½ majhnega drobno sesekljanega stebla stebelne zelene,
- 100 pretlačene skute,
- 2 žlici sladke smetane,
- 3 žlice sesekljanih čemaževih listov,
- 2 žlici sesekljanih čemaževih popkov,
- 100 ml goveje juhe.
Priprava:
- Ledveno pečenko prerežemo tako, da dobimo velik zrezek in ga narahlo potolčemo. Z obeh strani ga natremo s polovico soli in popra ter s papriko v prahu. Zvijemo ga v rulado in za 20 minut postavimo v hladilnik.
- V ponvi stopimo 1 žlico svinjske masti in na njej popražimo panceto, šalotko in zeleno. Preložimo jih v skledo ter vmešamo skuto, smetano ter preostala sol in poper. Dodamo čemaževe liste in popke ter narahlo premešamo.
- Meso vzamemo iz hladilnika, razgrnemo ga, premažemo z nadevom in zvijemo v rulado. Prevežemo jo z vrvico, da obdrži obliko.
- V ponvi stopimo 1 žlico masti in rulado opečemo z vseh strani.
- Pečico segrejemo na 200 °C in pekač namastimo s preostalo mastjo. Vanj položimo rulado, prilijemo juho in pečemo 1 uro. Vmes rulado večkrat polijemo, da bo meso ostalo sočno.