Sestavine za 4 osebe:
- 120 g rjave leče
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 100 g suhih brusnic
- 200 ml sladke smetane za kuhanje
- 1 čebula
- 1 žlica olja
- 4 žličke začimbne mešanice curry
- 3 vejice timijana
- 1 l čiste zelenjavne juhe
- sol in poper
Priprava:
- Čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in popražimo. Ko postekleni, dodamo curry, nato še lečo, vejice timijana, ki smo jih s kuhinjsko vrvico zvezali v šopek, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo 25 minut.
- Fižol očistimo in narežemo na koščke, nato ga v vreli slani vodi kuhamo od 8 do 10 minut. Naj bo še malce hrustljav. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo, da ostane lepe zelene barve, in odcedimo.
- Šopek timijana odstranimo, prilijemo smetano, dodamo brusnice, premešamo ter po okusu dosolimo in popramo. Počakamo, da juha znova zavre, kuhamo še dve minuti, nato odstavimo, dodamo stročji fižol in postrežemo