Zanimivosti

Juha iz leče s stročjim fižolom in brusnicami

Maja Poljšak, Maja
19. 5. 2017, 17.30
Posodobljeno: 2. 6. 2024, 09.24
Deli članek:

Jed na žlico, ki v domačo kuhinjo prinese nekaj novega.

Sestavine za 4 osebe:

  • 120 g rjave leče
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g suhih brusnic
  • 200 ml sladke smetane za kuhanje
  • 1 čebula
  • 1 žlica olja
  • 4 žličke začimbne mešanice curry
  • 3 vejice timijana
  • 1 l čiste zelenjavne juhe
  • sol in poper
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in popražimo. Ko postekleni, dodamo curry, nato še lečo, vejice timijana, ki smo jih s kuhinjsko vrvico zvezali v šopek, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo 25 minut.
  2. Fižol očistimo in narežemo na koščke, nato ga v vreli slani vodi kuhamo od 8 do 10 minut. Naj bo še malce hrustljav. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo, da ostane lepe zelene barve, in odcedimo.
  3. Šopek timijana odstranimo, prilijemo smetano, dodamo brusnice, premešamo ter po okusu dosolimo in popramo. Počakamo, da juha znova zavre, kuhamo še dve minuti, nato odstavimo, dodamo stročji fižol in postrežemo

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost