Sestavine za 4 osebe:
- 250 g dolgozrnatega riža
- 400 g piščančjih mini filejev
- 350 g omake iz paradižnika in paprike (v kozarcu)
- 1 žlička soli
- 1 žlička olja ali masla
- 1 žlica mlete dimljene paprike (lahko nadomestimo s sladko)
- 75 g na kockice narezane mocarele
- 50 g naribanega oranžnega poltrdega sira cheddar
- 80 g tortilja čipsa
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
- Riž v vreli slani vodi skuhamo tako, da pod zobmi ostane še precej čvrst, nato ga dobro odcedimo. Meso narežemo na kocke. Omako segrejemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, pekač namažemo z oljem ali maslom.
- Riž, kockice mesa, omako in peteršilj zmešamo in stresemo v pekač, enakomerno prelijemo s 100 ml tople vode, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.
- Jed potresemo s kockicami mocarele in razlomljenim tortilja čipsom, nato vse potresemo še z oranžnim sirom. Pekač znova postavimo v pečico in pečemo še toliko časa, da se čips ob robovih zapeče in sir stopi.