Zanimivosti

Piščanec z rižem in tortilja s čipsom v pekaču

Maja Poljšak, Maja
5. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 08.16
Deli članek:

Okusna jed iz pečice, ki bo popestrila vas vsakodnevni jedilnik.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g dolgozrnatega riža
  • 400 g piščančjih mini filejev
  • 350 g omake iz paradižnika in paprike (v kozarcu)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička olja ali masla
  • 1 žlica mlete dimljene paprike (lahko nadomestimo s sladko)
  • 75 g na kockice narezane mocarele
  • 50 g naribanega oranžnega poltrdega sira cheddar
  • 80 g tortilja čipsa
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. Riž v vreli slani vodi skuhamo tako, da pod zobmi ostane še precej čvrst, nato ga dobro odcedimo. Meso narežemo na kocke. Omako segrejemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, pekač namažemo z oljem ali maslom.
  2. Riž, kockice mesa, omako in peteršilj zmešamo in stresemo v pekač, enakomerno prelijemo s 100 ml tople vode, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.
  3. Jed potresemo s kockicami mocarele in razlomljenim tortilja čipsom, nato vse potresemo še z oranžnim sirom. Pekač znova postavimo v pečico in pečemo še toliko časa, da se čips ob robovih zapeče in sir stopi.