Zanimivosti

Jagnječje zarebrnice s skorjico iz pinjol

Janja Grativa, Maja
28. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sočen kos mesa, ki se počasi speče v pečici, je v družbi odlične omake in priloge lahko pripravljen iz vseh vrst mesa.

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g jagnječjih zarebrnic
  • 600 g bučk
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 bio limona
  • 150 ml belega vina
  • 2 žlici masla
  • 1 šopek rožmarina
  • 60 g pinjol
  • 150 g sira roquefort
  • 2 žlici drobtin
  • 100 g oliv
  • poper

Priprava:

  1. Bučke narežemo na večje kose. Česen olupimo in ga na vročem olju popražimo. Dodamo koščke bučk in nastrgano limonino lupino, zalijemo z vinom in kuhljamo od 8 do 10 minut.
  2. Zarebrnice na vročem maslu pečemo od 3 do 4 minute (na obeh straneh), potem jih vzamemo iz ponve in prestavimo v pečico, kjer jih na 180 stopinjah pečemo še od 12 do 15 minut.
  3. Medtem rožmarin osmukamo in ga s pinjolami na grobo sesekljamo. Oboje zmešamo s sirom in drobtinami v enotno maso.
  4. Meso vzamemo iz pečice in le-to nastavimo na funkcijo žar. Zarebrnice popramo in jih enakomerno, na eni strani, obložimo s sirovo maso. Potem vrnemo v pečico in zlato rjavo zapečemo v 3 do 4 minutah.
  5. Zarebrnice vzamemo iz pečice in pustimo počivati 2 ali 3 minute, preden jih narežemo. Bučke še enkrat pregrejemo, jim dodamo olive in popramo. Ponudimo z zarebrnicami in polento.