Sestavine za 4 osebe:
- 800 g jagnječjih zarebrnic
- 600 g bučk
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 bio limona
- 150 ml belega vina
- 2 žlici masla
- 1 šopek rožmarina
- 60 g pinjol
- 150 g sira roquefort
- 2 žlici drobtin
- 100 g oliv
- poper
Priprava:
- Bučke narežemo na večje kose. Česen olupimo in ga na vročem olju popražimo. Dodamo koščke bučk in nastrgano limonino lupino, zalijemo z vinom in kuhljamo od 8 do 10 minut.
- Zarebrnice na vročem maslu pečemo od 3 do 4 minute (na obeh straneh), potem jih vzamemo iz ponve in prestavimo v pečico, kjer jih na 180 stopinjah pečemo še od 12 do 15 minut.
- Medtem rožmarin osmukamo in ga s pinjolami na grobo sesekljamo. Oboje zmešamo s sirom in drobtinami v enotno maso.
- Meso vzamemo iz pečice in le-to nastavimo na funkcijo žar. Zarebrnice popramo in jih enakomerno, na eni strani, obložimo s sirovo maso. Potem vrnemo v pečico in zlato rjavo zapečemo v 3 do 4 minutah.
- Zarebrnice vzamemo iz pečice in pustimo počivati 2 ali 3 minute, preden jih narežemo. Bučke še enkrat pregrejemo, jim dodamo olive in popramo. Ponudimo z zarebrnicami in polento.