Sestavine:
- 2-3 korenčki,
- 2 srednje veliki rdeči pesi,
- 1 sladki krompir,
- sol,
- malce popra (ali sladke rdeče paprike po okusu),
- 2 žlici olivnega olja.
Priprava
Zelenjavo olupimo, operemo in osušimo. Z nožem za lupljenje krompirja ali na strgalniku jo narežemo na tanke rezine. Ključno je, da so rezine res tanke. V skledi jih zmešamo z izbranimi začimbami, soljo in oljem. Za prvič uporabimo morda samo sol in olje, da spoznamo prave okuse in arome posamezne zelenjave. Res dobro premešajmo, da se olje v tankem sloju oprime vse zelenjave. Če nam je lažje, lahko damo olje tudi v stekleničko z razpršilko in začinjeno zelenjavo le popršimo z njim. Nato zelenjavo damo na s papirjem za peko obložen pladenj in pečemo v ogreti pečici (180– 185 stopinj) od 20 do 25 minut, da se vse lepo hrustljavo zapeče.
Čips lahko tudi začinimo z lanenimi semeni, črnim kuminom, kurkumo ali z mediteranskimi zelišči. Če želimo, da je vse še malce bolj izdatno in ne le prigrizek, temveč prava malica, dodamo dve veliki žlici konopljinih semen.