V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
za 12 kolačkov:
- 125 g pirine moke Žito
- 125 g sladkorja
- 125 g masla
- četrt žličke sode bikarbone Dolcela
- pol žličke pecilnega praška Dolcela
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
- 2 jajci
- 20 ml mleka
za kremo:
- 200 g mehkega masla
- 450 g presejanega sladkorja v prahu
- 2 žlici mleka
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
Priprava:
Pečico segrejmo na 170 stopinj. Suhe sestavine damo v večjo posodo, dodamo maslo, mleko in jajca ter zmešamo. Napolnimo modelčke do dveh tretjin in pečemo 22 minut.
Ko so kolački hladni, jih okrasimo z masleno kremo. To naredimo tako, da z mešalnikom mešamo maslo približno pet minut (da posvetli), v dveh korakih dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo še mleko, kremo stepemo in nabrizgamo na kolačke.