Zanimivosti

Kolački z masleno kremo

revija Maja
14. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

za 12 kolačkov:

za kremo:

  • 200 g mehkega masla
  • 450 g presejanega sladkorja v prahu
  • 2 žlici mleka
  • 1 vaniljev sladkor Dolcela 

Priprava:

Pečico segrejmo na 170 stopinj. Suhe sestavine damo v večjo posodo, dodamo maslo, mleko in jajca ter zmešamo. Napolnimo modelčke do dveh tretjin in pečemo 22 minut.

Ko so kolački hladni, jih okrasimo z masleno kremo. To naredimo tako, da z mešalnikom mešamo maslo približno pet minut (da posvetli), v dveh korakih dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo še mleko, kremo stepemo in nabrizgamo na kolačke.