S kuhanjem se precej omilita. Če pa zeleni dodamo še začimbe in kolerabo ali kako drugo korenovko, se okus še bolj spremeni.
Sestavine (za približno 12 vetrnic):
- 2 olupljena in na palčke narezana gomolja zelene (približno 700 g),
- 1 olupljena in na kocke narezana manjša rumena koleraba (približno 200 g),
- 2 žlici prečiščenega masla,
- 1 sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja,
- 1 lovorov list,
- 1 žlička kopra,
- ¾ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- 500 ml mesne ali zelenjavne jušne osnove.
Priprava:
Zeleno in kolerabo stresemo v krop in kuhamo 10 minut, nato ju odcedimo.
V ponvi razpustimo maslo ter na njem popražimo čebulo, česen in polovico peteršilja. Dodamo odcejeni zeleno in kolerabo, lovorov list, koper, solimo in popramo ter pražimo 5 minut. Nato zalijemo z juho in dušimo 20 minut.
V gotovo jed vmešamo prihranjeni peteršilj in jo takoj ponudimo.