Zanimivosti

Pire v štirih različicah

revija Maja
29. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Z nekaj dodatki lahko pire še izboljšamo.

Maslen krompirjev pire je prava poslastica, ki ji na nedeljskem krožniku navadno dela družbo sočen zrezek in po možnosti še omaka.

Osnovni recept za pire

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g krompirja
  • 200 ml mleka
  • 1 žlica masla
  • sol, muškatni orešček

Priprava:

Krompir olupimo, narežemo na koščke in jih skuhamo v slani vodi. Odcedimo in pretlačimo. Dodamo maslo in mleko (po želji dve žlici kisle smetane) in začinimo.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Z rdečo papriko

Papriko narežemo na koščke in jih 10 minut dušimo na žlički vročega olja. Dodamo žličko kisa, 90 ml olivnega olja, sol in čili. Ukašimo in vmešamo v krompirjev pire.

Z bučo

Polovico predvidene količine krompirja v osnovnem receptu za pire zamenjamo s koščki buče hokaido. Dodamo le 100 ml mleka in 50 g naribanega parmezana. Začinimo z žajbljem.

Z endivijo

Razžvrkljamo žlico kisa, žličko gorčice, sol in poper. Zmešamo s 150 g endivije, narezane na trakove. Vmešamo v krompirjev pire.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost