Zanimivosti

Sirova torta z lešnikovo kremo

M.O.Ž., Maja
28. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spomladi smo vsi boljše volje in vsaj malce zaljubljeni.

Takrat si privoščimo več in zakaj ne bi bila to enkrat okusna torta z lešnikovo kremo in malinami, ki bo ogrela srce tistega ali tiste, ob pogledu na katerega/katero nam v prsih zaigra in zapoje.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Sestavine za okrogel pekač (26 cm):

  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 100 g + 100 g margarine
  • 75 g + 75 g sladkorja
  • 1 + 3 jajca
  • 500 g svežega kremnega sira
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 250 g + 90 g lešnikovega namaza
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga
  • 200 g malin

Priprava:

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo. Dodamo 100 g margarine, 75 g sladkorja in jajce ter vse z mikserjem zgnetemo v gladko testo.
  2. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zvrnemo testo. Sega naj 5 cm visoko. Pekač postavimo na hladno.
  3. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Stopimo 100 g margarine in ji dodamo sveži sir, 200 ml smetane za stepanje, 75 g sladkorja, 250 g lešnikovega namaza in vrečko čokoladnega pudinga v prahu. Vse temeljito stepemo in vmes dodamo tri jajca.
  4. Maso vlijemo v pekač in poravnamo. Pečemo 15 minut in potem znižamo temperaturo na 120 stopinj. Pečemo še 45 minut, potem pa izključimo pečico in pekač pustimo v njej še eno uro.
  5. Do gladkega zmešamo 90 g lešnikovega namaza s 50 ml sladke smetane in namažemo na ohlajen kolač. Na sredino razporedimo maline v obliki srčka. Za dve do tri ure postavimo na hladno in šele potem postrežemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost