Takrat si privoščimo več in zakaj ne bi bila to enkrat okusna torta z lešnikovo kremo in malinami, ki bo ogrela srce tistega ali tiste, ob pogledu na katerega/katero nam v prsih zaigra in zapoje.
Sestavine za okrogel pekač (26 cm):
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- 100 g + 100 g margarine
- 75 g + 75 g sladkorja
- 1 + 3 jajca
- 500 g svežega kremnega sira
- 250 ml smetane za stepanje
- 250 g + 90 g lešnikovega namaza
- 1 vrečka čokoladnega pudinga
- 200 g malin
Priprava:
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo. Dodamo 100 g margarine, 75 g sladkorja in jajce ter vse z mikserjem zgnetemo v gladko testo.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zvrnemo testo. Sega naj 5 cm visoko. Pekač postavimo na hladno.
- Pečico segrejemo na 220 stopinj. Stopimo 100 g margarine in ji dodamo sveži sir, 200 ml smetane za stepanje, 75 g sladkorja, 250 g lešnikovega namaza in vrečko čokoladnega pudinga v prahu. Vse temeljito stepemo in vmes dodamo tri jajca.
- Maso vlijemo v pekač in poravnamo. Pečemo 15 minut in potem znižamo temperaturo na 120 stopinj. Pečemo še 45 minut, potem pa izključimo pečico in pekač pustimo v njej še eno uro.
- Do gladkega zmešamo 90 g lešnikovega namaza s 50 ml sladke smetane in namažemo na ohlajen kolač. Na sredino razporedimo maline v obliki srčka. Za dve do tri ure postavimo na hladno in šele potem postrežemo.