Zanimivosti

Sirova torta z lešnikovo kremo

M.O.Ž., Maja
28. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spomladi smo vsi boljše volje in vsaj malce zaljubljeni.

Takrat si privoščimo več in zakaj ne bi bila to enkrat okusna torta z lešnikovo kremo in malinami, ki bo ogrela srce tistega ali tiste, ob pogledu na katerega/katero nam v prsih zaigra in zapoje.

Sestavine za okrogel pekač (26 cm):

  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 100 g + 100 g margarine
  • 75 g + 75 g sladkorja
  • 1 + 3 jajca
  • 500 g svežega kremnega sira
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 250 g + 90 g lešnikovega namaza
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga
  • 200 g malin

Priprava:

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo. Dodamo 100 g margarine, 75 g sladkorja in jajce ter vse z mikserjem zgnetemo v gladko testo.
  2. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zvrnemo testo. Sega naj 5 cm visoko. Pekač postavimo na hladno.
  3. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Stopimo 100 g margarine in ji dodamo sveži sir, 200 ml smetane za stepanje, 75 g sladkorja, 250 g lešnikovega namaza in vrečko čokoladnega pudinga v prahu. Vse temeljito stepemo in vmes dodamo tri jajca.
  4. Maso vlijemo v pekač in poravnamo. Pečemo 15 minut in potem znižamo temperaturo na 120 stopinj. Pečemo še 45 minut, potem pa izključimo pečico in pekač pustimo v njej še eno uro.
  5. Do gladkega zmešamo 90 g lešnikovega namaza s 50 ml sladke smetane in namažemo na ohlajen kolač. Na sredino razporedimo maline v obliki srčka. Za dve do tri ure postavimo na hladno in šele potem postrežemo.