Zanimivosti

Linguini v omaki iz iker morskih ježkov

Alan Kavčič, Avenija
29. 3. 2017, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po receptu Erica Riperta

Seveda je mogoče ob posebnih priložnostih testenine pripraviti tudi razkošneje. Eden izmed najboljših kuharjev na svetu, Eric Ripert, je na primer z linguini v omaki iz iker morskih ježkov očaral goste v restavraciji Le Bernardin v New Yorku. Razkošna jed ponuja harmonijo sladko-slanih okusov. Iker morskih ježkov morda res ne boste našli v domačem supermarketu, toda danes, ko je svet postal globalna vas, so tudi take delikatese le nekaj klikov stran.

Sestavine (za dve porciji):

  • 1/2 skodelice iker morskih ježkov
  • 8 žlic zmehčanega masla
  • 1 žlica vode
  • fina morska sol
  • poper Piment d'Espelette
  • 60 gramov posušenih linguinov
  • 1,5 žličke nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana
  • fina morska sol in sveže mlet beli poper
  • sok 1/2 limone
  • 30 gramov iranskega kaviarja osetra

Priprava:

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Za omako ikre morskega ježka spirirajte v mešalniku, nato pa še spasirajte skozi sito. Zatem pire v mešalniku zmešajte z zmehčanim maslom. Za dokončanje omake v majhni kozici segrejte žlico vode. Postopoma, po žlicah, dodajajte mešanico masla in pasiranih iker morskih ježkov. Začinite s soljo in poprom ter pustite na toplem.

Testenine skuhajte al dente v velikem loncu vrele slane vode. Odcedite, nato pa v srednje veliki skledi iz nerjavečega jekla dobro zmešajte drobnjak, toplo omako in nariban parmezan. Če je treba, začinite še s soljo in belim poprom. Nato testenine nežno vmešajte v omako.

Postrezite tako, da na vilice ovijete testenine in jih kot gnezdo položite na sredino krožnika. Po vrhu prelijte še z žlico omake, potem pa čez testenine stisnite limonin sok in okrasite s kaviarjem. Postrezite takoj.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost