Zanimivosti

Pečena bedra z limono, bučo in krompirjem

Maja Poljšak, Maja
22. 2. 2017, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 piščančja bedra
  • 1 neškropljena limona
  • 500 g olupljenega krompirja
  • 250 g očiščene buče
  • 3 žlice olja
  • sol in poper
  • 1 ščep timijana (ali origana)

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Limono narežemo na rezine. Pri vsakem bedru kožo s prsti ločimo od mesa, spodaj zatlačimo malo soli in popra, timijana in po dve rezini limone, nato bedra zložimo v primerno velik pekač, jih pokapljamo z oljem in pekač postavimo v ogreto pečico.
  2. Krompir narežemo na kocke in jih v slanem kropu kuhamo 3 minute, bučo narežemo na kockice. Odcejen krompir in kockice buče stresemo v pekač, vse solimo in popramo. Pečemo 40 minut in med pečenjem piščančja bedra dvakrat obrnemo.