Sestavine za 4 osebe:
- 4 piščančja bedra
- 1 neškropljena limona
- 500 g olupljenega krompirja
- 250 g očiščene buče
- 3 žlice olja
- sol in poper
- 1 ščep timijana (ali origana)
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Limono narežemo na rezine. Pri vsakem bedru kožo s prsti ločimo od mesa, spodaj zatlačimo malo soli in popra, timijana in po dve rezini limone, nato bedra zložimo v primerno velik pekač, jih pokapljamo z oljem in pekač postavimo v ogreto pečico.
- Krompir narežemo na kocke in jih v slanem kropu kuhamo 3 minute, bučo narežemo na kockice. Odcejen krompir in kockice buče stresemo v pekač, vse solimo in popramo. Pečemo 40 minut in med pečenjem piščančja bedra dvakrat obrnemo.