Zanimivosti

Ribja juha z rižem

Maja Poljšak, Maja
15. 2. 2017, 08.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine:

  • 300g fileja bele ribe ali lososa
  • 150g repkov kozic
  • 1 korenček
  • 1 manjši por
  • 1/2 skodelice graha
  • 1 majhna zelena bučka
  • 4 žlice riža
  • 2 žlici olivnega olja 1 posodica čiste kokošje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper

Priprava :

  1. Ribji file narežemo na grižljaj velike koščke. Korenček olupimo in narežemo na kockice, por očistimo in narežemo na koleščke, bučko na manjše kocke.
  2. V posodi na olju najprej na hitro popražimo por in korenček, dodamo riž in premešamo. Nato dodamo koščke ribjega fileja in repke kozic, še malo popražimo, prilijemo 8 dl vroče vode in dodamo čisto jušno osnovo.
  3. Ko juha zavre, dodamo grah in bučko ter kuhamo še toliko časa, da se riž skuha. Vmes po okusu dosolimo in popramo.