Zanimivosti

Ribja juha z rižem

Maja Poljšak, Maja
15. 2. 2017, 08.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine:

  • 300g fileja bele ribe ali lososa
  • 150g repkov kozic
  • 1 korenček
  • 1 manjši por
  • 1/2 skodelice graha
  • 1 majhna zelena bučka
  • 4 žlice riža
  • 2 žlici olivnega olja 1 posodica čiste kokošje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava :

  1. Ribji file narežemo na grižljaj velike koščke. Korenček olupimo in narežemo na kockice, por očistimo in narežemo na koleščke, bučko na manjše kocke.
  2. V posodi na olju najprej na hitro popražimo por in korenček, dodamo riž in premešamo. Nato dodamo koščke ribjega fileja in repke kozic, še malo popražimo, prilijemo 8 dl vroče vode in dodamo čisto jušno osnovo.
  3. Ko juha zavre, dodamo grah in bučko ter kuhamo še toliko časa, da se riž skuha. Vmes po okusu dosolimo in popramo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost