Zanimivosti

Piščančje krače s šampinjoni po toskansko

Maja Poljšak, Maja
1. 2. 2017, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 piščančjih krač
  • 300 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
  • 200 g srčkov artičok (zamrznjenih ali vloženih v slanici)
  • 2 čebuli
  • 4 žlice olja
  • 1 posodica čiste kokošje jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 ščepec posušenega timijana
  • 2 vejici svežega timijana

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. V ponvi na olju krače popečemo z vseh strani, nato jih preložimo v primerno velik pekač. Šampinjone očistimo, čebulo olupimo in oboje narežemo na lističe, artičoke prepolovimo.
  2. V ponev damo narezano čebulo in popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo šampinjone in artičoke, solimo in popramo, začinimo s timijanom. Še malo popražimo, nato dodamo kokošjo jušno osnovo in paradižnik, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Zmes damo v pekač in v ogreti pečici pečemo 25 minut. Nazadnje potresemo z osmukanimi lističi timijana, po želji lahko dodamo še pest črnih ali zelenih oliv.