Sestavine za 4 osebe:
- 8 piščančjih krač
- 300 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
- 200 g srčkov artičok (zamrznjenih ali vloženih v slanici)
- 2 čebuli
- 4 žlice olja
- 1 posodica čiste kokošje jušne osnove
- sol in poper
- 1 ščepec posušenega timijana
- 2 vejici svežega timijana
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 175 stopinj. V ponvi na olju krače popečemo z vseh strani, nato jih preložimo v primerno velik pekač. Šampinjone očistimo, čebulo olupimo in oboje narežemo na lističe, artičoke prepolovimo.
- V ponev damo narezano čebulo in popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo šampinjone in artičoke, solimo in popramo, začinimo s timijanom. Še malo popražimo, nato dodamo kokošjo jušno osnovo in paradižnik, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Zmes damo v pekač in v ogreti pečici pečemo 25 minut. Nazadnje potresemo z osmukanimi lističi timijana, po želji lahko dodamo še pest črnih ali zelenih oliv.