Zanimivosti

Jabolčna rulada z orehi

Pomagaj si sam
26. 1. 2017, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potrebujemo:

Za biskvit:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • malo pecilnega praška.

Za nadev:

  • krušne drobtine
  • 7 debelih jabolk
  • 100 g mletih orehov u sladkor u cimet v prahu.

Priprava: Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, da dobimo rahlo in svetlo zmes. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga počasi dodajamo jajčni zmesi. Na koncu dodamo še presejano moko, pomešano s pecilnim praškom.

Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko ali ga dobro namastimo in potresemo s krušnimi drobtinami. Jabolka olupimo in naribamo ter enakomerno razporedimo po drobtinah, potresemo s sladkorjem in cimetom. Povrhu potresemo še mlete orehe, nato pa prelijemo s pripravljenim testom.

Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut. Še toplo testo iz pekača obrnemo na kuhinjsko krpo in z njo zavijemo pečeno testo z nadevom v rulado.