Zanimivosti

Cimetova ušesca

C.R. Bodi Zdrava
18. 1. 2017, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potrebujete:

  • 30 dekagramov listnatega testa (kupljenega ali domačega)
  • 30 gramov masla
  • 3 zavitke vaniljevega sladkorja
  • cimet 
  • sladkor

Priprava:

Listnato testo tanko zvaljajte, pokapajte z raztopljenim maslom in posujte s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in cimetom. Testo z obeh daljših stranic zvijte proti sredini v rolico. Zvitek narežite na centimeter široke rezine in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici, ogreti na 220 stopinj Celzija, jih pecite toliko časa, da nežno porumenijo, nato temperaturo zmanjšajte in zvitke pecite še deset minut. Cimetova ušesca lahko nadgradite tako, da jih ohlajena oblijete z razredčeno in vročo marelično marmelado in še dodatno posipate s sladkorjem.