Zanimivosti

Šopki pozornosti polepšajo dan

Stane Sušnik
8. 3. 2016, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gospe, ki na 8. marec gledajo zviška, češ da bi morali ženskam vse leto posvečati pozornost, so vse glasnejše, a sem prepričan, da so še vedno v manjšini. Ženskam, najraje pa svoji ženi, rad in pogosto izkazujem pozornost s cvetjem.

Arhiv Svet24

Nisem še naletel na žensko, ki pozornosti v obliki šopka, cvetoče vejice ali lončnice ne bi bila vesela. Včasih se sprašujem, ali je ta njihova radost posledica tega, da le redko prejmejo cvetoče darilo, ali gre za prirojeno nagnjenost k lepemu, ali pa so pač iskreno vesele pozornosti.

Zaslužijo si cvetje

Danes je dan, ki se ga veselijo cvetličarji in vrtnarji. In seveda dekleta, matere in žene ter ženske na splošno, vsaj tiste, ki lahko upravičeno pričakujejo, da se jih bo kdo spomnil in to tudi pokazal. Menim, da je prav, če ženskam izkažemo pozornost s cvetlicami. Ne le zato, ker si to zaslužijo, temveč tudi zato, ker smo lahko prepričani, da jim bo to godilo.

Preprosti in poceni cvetovi

Ponujam nekaj zamisli za preproste šopke, ki jih bodo moški, pa tudi hčerke in sinovi, zlahka povezali. Poiskal sem cvetlice, ki so v teh dneh dosegljive brez težav. Nekatere cvetijo v naravi ali na skoraj vsakem vrtu, nekatere pa bomo našli pri cvetličarjih.

Če živite v kraju, kjer je vsaj manjša tržnica, bo tam gotovo kdo ponujal katere izmed cvetlic ali cvetočih vejic, ki sem jih izbral. Pri izbiri sem upošteval le takšno cvetje, za katerega ne boste plačali več kot nekaj evrov.

Komur ne bo odveč, naj stopi na domači vrt in nareže nekaj izmed zdaj cvetočih zgodnjih pomladnih cvetov. Tudi v naravi bomo našli kaj cvetočega, recimo navadni rumeni dren.

Prepričan sem namreč, da za izkazovanje pozornosti ni treba v cvetličarni zapraviti majhnega premoženja. Šopek, ki ga bodo tam naredili za več deset evrov, bo dosegel prav tak učinek kot tisti, ki ga bomo sami sestavili iz cvetočih vejic ali iz nekaj cvetov, vrednih par evrov – le da bo oseba, ki ga bo sprejela, vedela, da smo ga ubrali prav posebej za njo.

Pripravili smo vam ideje za nekaj šopkov, ki jih bomo brez težav in poceni pripravili.

profimedia

Pisan in razgiban šopek sestavljajo bele vetrnice (anemone), ki jih lahko zamenjamo s telohi, rumene in bele narcise ter nekaj vejic forsitije. Slednjo lahko zamenjamo tudi z navadnim rumenim drenom, ki so ga v teh dneh polne žive meje, kraške gmajne in gozdni robovi.

profimedia

Le nekaj evrov bomo dali za ducat cvetočih ranunkul, ki so na voljo v vseh barvah razen v modri. Če se nam bo dalo pobrskati za starimi stekleničkami ali kozarci, bo tak aranžma učinkoval prav razveseljivo, ko se bo žena/mati/prijateljica vrnila domov.

profimedia

Ko smo pred tedni pisali o telohih, smo omenili, da tako v naravi kot na vrtovih rastejo takšni, ki cvetijo ne le belo, temveč tudi zeleno, škrlatno, rožnato in rumeno. Šopek, kakršen je na sliki, bo poznavalec ubral tudi pri nas v naravi, tisti z bogato zasajenimi vrtovi pa ga bodo lahko narezali kar na svojem vrtu.

profimedia

Sončno rumeni cvetovi narcis razveselijo še tako namrgoden obraz. Ne potrebujejo ničesar drugega! Če jih postavimo v ljubek emajliran lonček, bodo vzbudili prav igriv vtis.

profimedia

Med cvetočimi zgodnje pomladnimi grmovnicami je verjetno najbolj priljubljena forsitija. Če narežemo vejice, ko so popki še zaprti, bo pravo veselje opazovati, kako se bodo v dveh, treh dneh v topli sobi razprli in obsijali prostor kot sonce.

profimedia

Cvetoče vejice breskev lahko nadomestimo s cvetočim mandljevcem, ki prav zdaj krasi primorska in kraška dvorišča. Oba ta koščičarja sta pogosta, njuni cvetovi bodo še poudarili nežnost, ki je del pozornosti, ki jo želimo izkazati.

Estrada

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste