V pozimi tihem in praznem avtokampu Lucija je bilo to soboto povsem drugače, posebej živahno in okusno, saj se je zbralo kar nekaj podobno mislečih, ki so se predajali užitkom. Tam se je namreč zgodil težko pričakovani veganski dogodek – Vegan&wood večerja. Težko pričakovan pa zato, ker vegani na Obali nimajo kaj dosti izbire prehranjevanja v tamkajšnjih restavracijah.
Menu prvega V&W večera:
Ugrizek iz roza humusa
Pena šampinjona s pečeno rdečo peso in hrustljavo baziliko
Ohrovtova kremna juha s porovimi kalčki
Polpet iz črnega fižola, orehi z vaniljevo majonezo, rdečo peso in peteršiljevo redukcijo
Čokoladni posladek
PRVIČ, A NE ZADNJIČ
Prijetni večer je bil prvi v nizu mesečnih večerov, kjer bodo obiskovalci okušali brezmesne (živalim prijazne) kulinarične mojstrovine. Kuhar Marko Šinkovec, ki se je sicer ves večer »skrival« v kuhinji, je s prijazno nasmejano Saro gostom dodobra razvajal brbončice. Od predjedi, ugrizka iz roza humusa, pa vse do sladice oziroma sladke mineštre (čokoladni sladoled iz rastlinskega mleka in s koščki sadja). Mnoge jedi so postregli z lesenimi žlicami, ki jih je ročno izdelal Borut Kocjančič Đinsi, eno tudi v živo, pred gosti. »Tak večer smo pripravili prvič, saj smo vedeli, da številni vegani nimajo ravno bogate izbire prehranjevanja v restavracijah tukaj na Obali. Glede na dober odziv smo se odločili, da vas bomo na tovrstno večerjo povabili enkrat mesečno,« je ob zaključku pojasnila prijazna natakarica.
Mirno morje, ki te sprejme na terasi gostilne, pa je gostom zaželelo še končni pozdrav, vse do naslednjega snidenja.